Skagen Bio byder på Mozart

Skagen Bio byder på Mozart

12. januar 2016 - kl. 7:38 - af

Opera fra Sydney vises i biografen 29. januar.

Fredag 29. januar er er igen opera på lærredet i Skagen Bio.

Det er en filmet version af Mozarts opera Don Giovanni fra operahuset i Sydney, der vises. Bag arrangementet står biografen og Skagen Musik- og Teaterforening.

Operaen varer i næsten tre timer med indlagt pause, og den begynder klokken 15.

Billetter til operaen kan kun bestilles via biografens e-billetsystem, og et er muligt at bestille billet allerede nu.

For medlemmer af biografforeningen og musik- og teaterforeningen er billetprisen 125 kroner, mens andre må betale 150 kroner.

Operaen Don Giovanni blev førsteopført i Prag 29. oktober 1787.

Handlingen udspiller sig i Spanien efter år 1600.
Don Juan, som spilles af Teddy Tahu Rhodes, er en skruppelløs kvindebedårer, som sammen med sin tjener, Leporello, kaster sig ud i alle slags eventyr med det ene formål at erobre kvindehjerter.
I sit forsøg på at erobre Donna Anna forklæder Don Juan sig som hendes forlovede, idealisten Don Ottavio. Donna Anna gennemskuer ham; hendes far, il Commendatore kommer til, og Don Juan dræber faderen.
Donna Anna får Don Ottavio til at sværge, at han vil hævne hendes fars død.
Don Juan planlægger en fest, som han vil holde sammen med Zerlinas og Masettos bryllup. Han forsøger at røve Zerlina; hun får dog råbt om hjælp og bliver reddet. Don Juan lader Leporello tage skylden, men de må begge flygte fra festen.
Leporello er forelsket i Donna Elviras kammerpige, men hende får Don Juan også et godt øje til. Leporello bestikkes derfor til at bytte klæder med Don Juan, så denne kan komme til at forføre hende.
Mens Leporello er iført Don Juans klæder, fanges han af Donna Anna, Donna Elvira, Masetto og Don Ottavio, og et større drama udspiller sig.

Der er således lagt op til en dramatisk afslutning på operaen, og for at finde ud af, hvad den indeholder må man en tur i biografen.

Samarbejdet mellem biografen og musik- og teaterforeningen betyder på det praktiske plan, at biografen sørger for alt vedrørende forevisningen og billetsalg, mens musik- og teaterforeningen sørger for, at man kan købe en forfriskning i pausen i operaen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen Bio byder på Mozart' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger