Læserbrev: Et indholdsrigt liv

Læserbrev: Et indholdsrigt liv

25. januar 2016 - kl. 14:10 - af

Det er vigtigt at unge har et indholdsrigt liv.

Det spareforslag som blev vedtaget på BU-mødet torsdag d. 21/1 2016 er efter Enhedslistens menig bedre end det første forslag om ”attraktive dag-, fritids- og klubtilbud, som et flertal af udvalget sagde nej til 2. november 2015.

Det gør bare ikke det kompromisforslag, som i stedet blev vedtaget i torsdags til et acceptabelt forslag for Enhedslisten. Vi mener, det har vist sig umuligt at spare mere på BU området, hvis der skal være rimelige kommunale tilbud for børn og unge.

Det vil gøre et skrabet fritidstilbud ringere og det er en uigennemsigtig kreativ organisering.

Der spares 1 mio. ved at nedlægge stillinger i SFO. Det er udfra en forventning om, at en del 3. Klasses-elever vil skifte til klub. Der skal ikke følge pædagogtimer eller penge med alle disse børn på 8-9 år, der nu skal gå i et tilbud der ellers er for større børn og unge. 3. Klasses-elevernes tilbud skal lovmæssigt høre under ungdomsskolen, hvilket er med til at gøre forholdene uigennemskuelige. Forældrebetalingen for børnene fra 3. Kl vil blive ca. dobbelt så høj som for de andre børn i samme klub.

10 kl. skal spare 1 mio.

Ungdomsskolen skal spare ved at samtænkes med ungdomsklubber og evt. andre. Det vil sige, der kommer færre tilbud.
Der er ikke fundet et sted, hvor Hot Spot kan udfolde sig, og vi forudser at det vil føre til at Maskinhallen inddrages og foreningslivet i Frederikshavn og omegn vil miste deres mødested.

”Ideen i vores politik” er at motivere de unge, så de får lyst til at tage en ungdomsuddannelse lokalt for derefter at vende tilbage efter færdig uddannelse. Det lever vi ikke op til med de forhold, vi giver dem!

Det er ikke nok at påvirke flere til at uddanne sig erhvervsfagligt, det er også nødvendigt, at unge har et indholdsrigt liv og mulighed for at være sammen med andre om deres interesser mens de vokser op!

Enhedslistens kommunalpolitiske udvalg
Flemming Hardy Olsen, 25.01.2016

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Et indholdsrigt liv' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger