Læserbrev: Ingen ny svømmehal og skrønen om et samarbejde..

Læserbrev: Ingen ny svømmehal og skrønen om et samarbejde..

1. juli 2016 - kl. 10:32 - af

Når Bjarne Kvist torsdag tordner mod Venstre og vores ønske om at få belyst muligheden for en splinterny svømmehal i Skagen, så flyttes fokus desværre fra sagen og til et spørgsmål om at være for eller imod Skagen Kultur- og fritidscenter samt noget politisk fnidder. 

Alt hvad Venstre ønskede var at få spørgsmålet om yderligere et lån til Skagen Kultur- og fritidscenter udsat således, at økonomiudvalget kunne få lejlighed til at høre om et helt nyt svømmehalsprojekt inden man hælder millioner i renovering af noget gammelt. Det ville være sund fornuft at overveje sine muligheder inden man lader millionerne rulle. Det har da også været signalet fra Socialdemokraterne lige frem til byrådsmødet onsdag. Men pludselig fik man travlt!?!

Hvorfor man har så pokkers travlt med at hælde yderligere millioner i et gammelt center står hen i det uvisse. Man aner noget der minder om socialdemokratisk kammerateri, og jeg konstaterer også, at renoveringen tilsyneladende er gået i gang – inden byrådet overhovedet har bevilget pengene til det.

Sagen vidner om at almindelig sund fornuft af og til bliver en mangelvare i politik. 

Men det vidner desværre også om et belastet samarbejde mellem byrådets to store partier. Socialdemokratiets færd vækker minder om fordums magtarrogance, hvor S og Erik Sørensen gang på gang tværede sin samarbejdspartner SF og Paul Rode Andersen.

Egentlig bliver det vældig interessant at følge – om den megen medvind S lokalt har oplevet på det seneste, igen med tiden bliver forvaltet med selvtilfreds tilbagelænethed uden nogen til at træde cyklen…

Men tager man den politiske fnidder væk, så er der for os at se kun skagboerne der taber her. Et splinternyt center med svømmehal risikerer at være begravet. 

 

Pia Karlsen og Mogens Brag

13 kommentarer til “Læserbrev: Ingen ny svømmehal og skrønen om et samarbejde..” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

13 kommentarer til “Læserbrev: Ingen ny svømmehal og skrønen om et samarbejde..”

 • Jette Helstrup Snidtker

  Svømmehallen bør blive hvor den er. Medlemmer i SIM kan/vil ikke undvære de mange gode timer der i vinter halv året.

  Vh. Jette.

 • Fjollet at ville lave en ny svømmehal ved Hedebo, når man allerede har én i byen (som vel er god nok?). Hvorfor ikke lave et Sommerland i stedet? Noget med Tivoli og karuseller?

 • Kære Steen
  Blot for at undgå nogen misforståelse for læserne og overraskelser for dig, så er det dokument du fremlægger blevet forældet, siden handlen blev indgået – forstået således, at bygningen efterfølgende er gennemgået og fundet uegnet……. så alt rives ned – iht nedenstående:

  https://www.skagensavis.dk/2016/04/07/hedeboskolen-staar-foran-nedrivning.html

 • Det burde ikke være en overraskelse for nogle af politikerne i byrådet, at svømmehallen i Skagen Kultur-og Fritidscenter skal nedlægges.
  I købstibuddet,sendt fra Trigon til Frederikshavn Kommune fremgår det ganske klart.

  https://frederikshavn.dk/meetings/Frederikshavn%20Byråd%20(Åben)/2015/07-10-2015/Referat%20(Åben)/BR-07-10-2015%20-%20Bilag%2002.05%20Projektforslag%20Hedeboskolen%20tidsplan%20-%20Trigonpdf.pdf

  Man vil endda genbruge nogle af de gamle bygninger på Hedeboskolen. Det kan man undre sig over, når murstenskvaliteten på samme skole blev dømt ude af Pia Karlsen, i forbindelse med lukning af skolen.

 • Skagen kultur og fritidscenter/svømmehallen ligger ved Skagens turist korridor nr. 1 i centrum af Skagen, turisterne og skawboerne køre forbi Skagen kultur og fritidscenter/svømmehalen nærmest dagligt. Skagen besøges af 1,5 til 2 millioner turister årligt, de fleste medbringende badetøj. Det vil sige, kunderne er i området. Hvad kan der så være galt i forhold til Skagens svømmehals besøgstal? Der burde jo være fyldt op med glade pomfrit spisende børnefamilier i og omkring hvert enkelt dampbad, boblebad og morskabs bassin!

 • Ole, alt hvad Venstre ønskede var at få spørgsmålet om yderligere et lån til Skagen Kultur- og fritidscenter udsat således, at økonomiudvalget kunne få lejlighed til at høre om et helt nyt svømmehalsprojekt inden man hælder millioner i renovering af noget gammelt. Det ville være sund fornuft at overveje sine muligheder inden man lader millionerne rulle. .

  Jeg har set et projekt og det har 6 andre medlemmer af byrådet også. Det betyder, 24 ikke har set det endnu.

  Derfor kan du i vores optik have ret i, at der blev truffet beslutninger på et uoplyst grundlag

  Det projekt med “vandland” du taler om, kender jeg ikke. Jeg har set et projekt med bl.a. en svømmehal og en idrætshal.

  Om bænkene der bliver maghoni eller plastik står også i det uvisse for mig – men interessant det du måtte have set!??

 • Ole Fritz Pedersen

  Jens Hedegaards betragtninger ” før vi disponerer på et helt uoplyst grundlag osv” undrer mig lidt. Jeg håber da ikke, at byrådet træffer mange afgørelser på et uoplyst grundlag?

  Som jeg har opfattet det, så solgte byrådet Hedeboskolen til et privat firma med nogle klausuler, som i princippet ikke er meget værd, idet det pågældende firma på købstidspunktet ikke havde konkrete planer for området?

  Nu tyder det på, at nogen har hvisket Byrådet i ørerne, at der er planer om bl.a. et slags vandland, og så er det jo meget passende, at ”subsidiere” et sådanne projekt på svømmehallens bekostning!

  Skagenshallen og svømmehallen er et lille kraftcenter med en perfekt beliggenhed midt i byen til glæde for skoler, foreninger og andre brugere. Det bør det forsat være.

  Hvis et privat initiativ vil lave et slags ”badeland” på grunden efter Hedeboskolen, så skal de også være velkommen til det, men bland ikke de 2 ting sammen.

  ”Layouten” i Skagen Svømmehal halter lidt bagefter kommunens andre svømmehaller. Det har vi levet fint med i mange år. Det er jo ikke et spørgsmål, om bænkene er af mahogni eller fyr træ, men om vandet og sjælen er i orden – og det er den.

 • Jens Hedegaard

  Ejnar Guldagers tilbageblik og erfaring fra Skagen Kultur og Fritidscenter er delvis nyt for mig og sikkert også for mange andre i Byrådet.
  Oplysninger fra Guldager viser med al tydelighed, at her er noget vi skal have gennemarbejdet før vi disponerer på et helt uoplyst grundlag. Indtil da må vi holde Centeret kørende med et minimum af investeringer. Det er vel lige nøjagtigt det et flertal i Byrådet har besluttet, at bevilge et lån på 2 millioner til nødvendige reparationer og så lad os få kortene på bordet så vi kan træffe den helt rigtige beslutning der er fremtidssikret.

  m.v.h. jens hedegaard byrådsmedlem A

 • William Petersen

  Jeg synes, det er noget risikabelt eventuelt at lade en privat aktør afløse den eksisterende svømmehal.
  Hvad hvis det private firma kommer i vanskeligheder og må lukke – hvor har Venstre så tænkt sig, at folk skal gå i svømmehal?
  Jeg synes, man bør renovere svømmehallen i byens centrum, således at den kan bevares som det naturlige samlingspunkt, den er i dag.

 • Ejner Guldager Nielsen

  Som inspektør for Skagen Kultur og Fritidscenter i 30 år er der ikke noget der overrasker mig. Det har altid været en kamp at få tingene omkring svømmehallen, til at hænge sammen. Når man bygger en svømmehal discuont til ca.5 ml. Kr i 76-77 hvor alt fra starten var noget misk mask og man indvisterede i et helt umoderne anlæg. Der var overhodet ikke tænkt på den daglige driftsøkonomi. Jeg må også lige minde om at Frederikshavn og Sæby svømmehaller har kostet over 50 ml.kr. Må jeg lige minde om at de er betalt af kommunen og ikke en belastning for den daglige økonomi i de to haller. Det var jo sådan at Sæby tømte kassen ved den kommunale sammenlægning. For at bygge en fuld moderne svømmehal, Skagen Kultur og Fritidscenter har altid selv fundet deres långiver. Og derefter bedt kommunen om tilladelse til at optage lånet. En proces der fordyre driften og det daglige arbejde. Det hjap en del da vi under Kurt Kirkedals borgmester tid fik 5 års driftsgarantier hvor vi kunne overføre penge fra det ene år til det andet. Jeg føler ikke at Pia og Jens Ole har klædt sig på i den aktuelle sag, og så er det man får en gang misk mask. Men det er vel venstre i en nøddeskal,jeg er skuffet men ikke overrasket. Må mit center ja det har stadig min bevågenhed og er stadig en del af mig, Ejner Guldager Nielsen

 • ove sørensen

  til. pia og morten
  glem nu ikke det center i roser i høje toner er privat byggeri, vi i om de 115 mil.kr er der, eller skal først ud og findes hos invastorer, så kan man godt frygte at den grund kommer til at ligne kassenetomten. har i regnet på lejeudgifterne til skolesvømning og alle de andre foreninger bliver i sådan et privat byggeri.

 • Venstre har ingen plan. Venstre havde blot et ønske om at hele byrådet og især økonomiudvalget havde set og hørt det samme oplæg på et for Skagen meget interessant projekt, som medlemmerne af Kulturudvalget, borgmester og undertegnede har hørt og set – inden de skulle træffe beslutningen om kommunal kaution af lån på i første omgang 2 mio (måske yderligere 5 mio) til SKFC til bla nye facader, hulmursisolering og Bad renovering. Vi mener ikke det er rimeligt at byrådet er afholdt for den viden, andre i byrådet mener kunne være vigtig forud for en vigtig beslutning, hvor borgernes penge evt bruges uhensigtsmæssigt. Vi taler om at udsætte der i 2 måneder til næste møde i Øu.

 • William Petersen

  Hvad er Venstres plan med området ved den eksisterende svømmehal, hvis der skal bygges nyt andetsteds?

  Det fremgår ikke af indlægget. Og det bør vel egentlig indgå i en helhedsvurdering?

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Ingen ny svømmehal og skrønen om et samarbejde..' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger