1100 stk. bjergfyr toppe plantet på stranden

1100 stk. bjergfyr toppe plantet på stranden

25. december 2018 - kl. 12:38 - af

I forbindelse med den store kystsikring i Gl. Skagen er der nu blevet sandfodret med ca. 30.000 m3 sand på kyststrækningen Højen Klit, startende vest for Traneklit, ned til Fellen. For at holde på sandet, lade det bygge sig op, er der nu plantet ca. 1100 stk. bjergfyr toppe i lange rækker på tværs langs strækningen. Bjergfyr er den bedste at bruge, da veddet har lang holdbarhed.

Det er første etape. Senere skal der lægges granris op langs skrænter og yderligere plantes hjælme, for at holde på sandet og hindre kraftig sandfygning
indover Gl. Skagen, når det stormer. De værst ramte husejere, får kørt 2 containere fyldt med sand væk, hvert år, som det står til nu.

Opgaven bliver fremover at få guidet gående besøgende fra Hans Ruth’s vej, ca. 100 m fra bebyggelse, ned langs Højen klit, før klitten forceres til kysten, samt omvendt når man kommer fra kysten og går op til Gl. Skagen. Det er vigtigt at dette stykke for ro, så det kan gro til.

Michael Finn Jørgensen fra firmaet “Træ & Skov”, opfordrer alle til at tage derud i juledagene, så man kan få syn for sagen. Det er temmelig meget sand der er fyldt på!.

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '1100 stk. bjergfyr toppe plantet på stranden' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger