
Ungfugl. © Klaus Malling Olsen
Steppehøgen er set i Skagen
9. april 2019 - kl. 10:01 - af Michael Egelund (WebRedaktør)
Nyt fra Det Grå Fyr, Skagen Fuglestation:
I går eftermiddag lidt over 16 og igen her til morgen er der observeret Steppehøg i luften ved Nordstrand. Vores observatører har set den smukke fugl på himlen over Skagen.
I dag kl. 14.00 kan du møde en af vores observatører med fotos fra i dag og de kan også fortælle lidt mere om denne prægtige fugl, som også er vores logo fugl. Vi har åbent alle dage kl. 10.00 – 17.00.
Beskrivelse
Steppehøgen hører sammen med rørhøg, blå kærhøg og hedehøg til kærhøgene, der er slanke, elegante rovfugle med lange vinger og lang hale, og som flyver lavt over terrænet med let løftede vinger på jagt efter føde. Steppehøgen er på størrelse med hedehøgen, som den også ligner meget i fjerdragten. Den lyst perlegrå han kan kendes fra hannen af hedehøg og blå kærhøg ved kun at have en smal, sort kile yderst på vingen, mens hunnen og ungfuglene, der er meget svære at skelne fra hun og ungfugl af hedehøg og blå kærhøg, har en lys halskrave, der ”afskærer” hovedet fra kroppen. Steppehøgen er lidt mere kompakt end hedehøgen, og i flugten er den lidt tungere end de andre kærhøge, nærmest musvågeagtig.
Levested
Steppehøgen yngler i det østligste Europa og i Centralasien fra det sydvestlige Rusland til Kasakhstan og det nordvestlige Kina. Der optræder meget uregelmæssige og spredte yngleforekomster i Europa længere vestpå til Skandinavien og Tyskland. Steppehøgen yngler – som navnet siger – fortrinsvis på græsstepper, gerne med spredt buskbevoksning. Den overvintrer i Afrika syd for Sahara og i det sydlige Asien, fortrinsvis i Indien og Pakistan.
Føde
Steppehøgen lever fortrinsvis af mindre pattedyr som lemminger og mus og af småfugle og fugleunger, som den slår ned på på jorden, men den kan også tage større insekter, primært i vinterkvarteret.
Anbefal artiklen via e-mail
Email en kopi af 'Steppehøgen er set i Skagen' til en bekendt