Klimasikring ved åbning af Hvidegrøften i Skagen

Illustrationsfoto

Klimasikring ved åbning af Hvidegrøften i Skagen

4. maj 2019 - kl. 6:00 - af

Teknisk Udvalg besluttede på møde den 3. september 2018, at der skulle søges eksterne midler til finansiering af åbningen af Hvidegrøften i Skagen.

På den baggrund har den kommunale administration undersøgt mulighederne, og der er i marts i år blevet åbnet en mulighed for at ansøge Realdania og Miljø- og Fødevareministeriet om midler til et ”frontløberprojekt”.

Realdania og Miljø- og Fødevareministeriet har afsat 10 mio. kr. til ca. 10 frontløberprojekter. Temaet for ansøgningsmuligheden er ”Byer og det stigende havvand”.

For at kunne ansøge denne pulje, vil projektet om Hvidegrøften skulle udvides til også at omfatte sikring af oversvømmelsestruede dele af Skagen.

Det betyder, at Frederikshavn Kommune og eventuelle partnere skal bidrage med samme beløb, som der ansøges om. Det kommunale bidrag må bestå af 50 % arbejdstimer og 50 % kontantbeløb. Den økonomiske ramme skal være afsat, for at der kan ansøges.

Det er administrationens vurdering, at det vil beløbe sig til ca. 2 mio. kr. at udarbejde et pilotprojekt, som kan fastlægge, hvilke løsninger der skal til for at sikre Skagen by mod fremtidens stormfloder.

Ud af de ca. 10 pilotprojekter, som Realdania og Miljø- og Fødevareministeriet beslutter at medfinansiere, vælges senere 3 projekter, som ydes tilskud til en realisering. Det betyder, at Frederikshavn Kommune kan ansøge Realdania og Miljø- og Fødevareministeriet om tilskud på 1 mio. kr. til pilotprojektet.

Den kommunale finansiering skal være på plads for, at der kan ansøges om pilotprojektet. Udvalget skal tage stilling til, om kommunen skal arbejde videre med ansøgningen, og om der afsættes midler til pilotprojektet.

Teknisk Udvalg har sagen på dagsordenen den 6. maj. Her indstiller den kommunale administration og kommunaldirektøren, at der sendes ansøgning om 1 mio. kr. til Realdania og Miljø- og Fødevareministeriet, samt at der afsættes 500.000 kr. fra dispositionspuljen til pilotprojektet, og at der disponeres arbejdstimer til projektet til en værdi af 500.000 kr.

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Klimasikring ved åbning af Hvidegrøften i Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger