Renovering af udløb ved Kandestederne

Renovering af udløb ved Kandestederne

6. maj 2019 - kl. 6:21 - af

I vinteren 2018 blev udløbet af Kanderenden ved nedkørslen ved Kandestederne ødelagt af havet.

Det betød, at en del af vejkassen blev undermineret af vandløbet. Vandløbet ligger nu meget tÌt pü selve nedkørslen, og det har af sikkerhedshensyn vÌret nødvendigt at afspÌrre den ene vejside med midlertidig afspÌrring, sü trafikken i omrüdet ikke kørte i vandløbet.

Kanderenden er et privat vandløb, men hovedparten af vandet i grøften stammer fra vejafvanding fra kommunale veje. Teknisk Udvalg vil pü udvalgets nÌste møde den 6. maj vurdere situationen.

Det er den kommunale administrations vurdering, at det er nødvendigt for at sikre vejkassen ved at rørlÌgge vandløbet pü den strÌkning, hvor vandløbet er tÌt pü nedkørslen. Med baggrund i den store mÌngde vejvand fra offentlige veje, der føres i vandløbet, og risikoen for at ødelÌgge vejkassen ved nedkørslen, lÌgges der optil, at Frederikshavn Kommune udfører rørlÌgningen og varetager den løbende vedligeholdelse af rørlÌgningen.

Frederikshavn Kommune / den tidligere Skagen Kommune har vedligeholdt den gamle rørlÌgning. Grøften ligger i skel mellem vejarealet og naboejendommen. Ejerne af naboejendommen er indforstüet med, at rørlÌgningen renoveres.

Administrationen har arbejdet med at finde en bedre løsning pü udløbet, men er kommet frem til, at den bedste løsning er at renovere det eksisterende udløb. Dele af det gamle udløb er fjernet af havet, og nogle af de gamle rør er brudt sammen og enkelte rør ligger der endnu.

Som løsning vÌlges at udskifte de eksisterende rør med nye plastrør, som fastholdes med ground plugs. StrÌkningen er ca. 110 m lang, og der anvendes rør med en indvendig diameter pü ca. 500 mm.

Det anslüs, at det vil koste 275.000 kr. at gennemføre projektet. Udvalget skal tage stilling til, om beløbet kan bevilges af dispositionspuljen for 2019.

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Renovering af udløb ved Kandestederne' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger