Salg af dele af Lars Bødkers Vej ?

Arkivfoto.

Salg af dele af Lars Bødkers Vej ?

1. juni 2019 - kl. 7:56 - af

Frederikshavn Kommunes ejendomscenter har fra ”tilgrænsende grundejere” modtaget en forespørgsel om køb af et stykke af det østlige rabatareal langs det sydligste forløb af den kommunale vej Lars Bødkers Vej. Der er tale om en strækning på ca. 60 m i forløbet mellem Gartnerstien og Skovvej.

Teknisk Udvalg skal drøfte henvendelse på udvalgets næste møde den 3. juni om eftermiddagen.

Lars Bødkers Vej er klassificeret som kommunal boligvej og har et vejudlæg på 10 m, hvilket ikke er en usædvanlig vejudlægsbredde for den type veje. Vejen har en kørebanebredde på ca. 4,5 m og er på strækningen forsynet med fortovsanlæg i den vestlige side og en relativ bred græsrabat i den østlige side.

Det er denne græsrabat, der er modtaget ønske om at kunne tillægge de tilgrænsende private grunde. Græsrabatten benyttes bl.a. til parkeringsformål.

Af dagsordenen fremgår det, at en nedlæggelse af et kommunalt vejareal bør vurderes ud fra, hvorvidt arealet har – eller forventes at kunne få – vej/trafikal betydning.

Det omhandlede vejareal udgør en del af vejens rabatareal og udgør dermed en del af vejens afvanding og kan samtidig benyttes som gangareal.

Denne type vejudformning med ensidigt fortovsanlæg og modstående relative brede græsrabat ses også i ”fremtidens boligveje” og kan være medvirkende til at fastholde et grønt udtryk i boligområderne.

Kommunaldirektøren indstiller forud for mødet, at Teknisk Udvalg godkender en nedlæggelse og efterfølgende salg af dele af græsrabatten på Lars Bødkers Vej fra Gartnerstien til Skovvej under forudsætning af, at hele ovennævnte forløb af Lars Bødkers Vej tillægges de øst for tilgrænsende ejendomme, så der opnås et sammenhængende ensartet vejforløb, og at der ved deklaration eller lignende bestemmes, at det nedlagte vejareal ikke må bebygges af hensyn til at opretholde en afvandingsfunktion.

 

Tekst: Per Rye

3 kommentarer til “Salg af dele af Lars Bødkers Vej ?” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Salg af dele af Lars Bødkers Vej ?”

  • Udvalget besluttede at føre følgende til protokols: “Sagen genoptages.”

  • Ja, det må den da absolut.

  • Venter med spænding på Resultatet, vi har i gennem 15 år prøvet at købe et stykke jord af kommunen. Altid fået afslag med den begrundelse at kommunen ikke sælger jord. Kun Grunde. Denne sag må efter min mening danne præcedens.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Salg af dele af Lars Bødkers Vej ?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger