BESPARELSE: Ny lånebølge bygger sig op

BESPARELSE: Ny lånebølge bygger sig op

4. juni 2019 - kl. 4:28 - af

Realkreditrenterne har på det seneste nået nye bundrekorder – kend dine muligheder som boligejer.

Det er svært at bevare pessimismen som boligejer – og låntager. 

For renterne bliver ved med at kravle ned. I slutningen af april satte det gang i en historisk stor konverteringsbølge på 100 mia. kroner. Nu er renterne faldet endnu mere – så der er god sandsynlighed for endnu mere lånepleje af privatøkonomien i de kommende måneder.

”Realkreditrenterne har således på det seneste nået nye bundrekorder. Det 30-årige fastforrentede 1,5 %-lån er lukket for tilbudsgivning, og det 20-årige 1 %-lån er tæt på at lukke – og samtidig er der konverteringsegnede lån med kuponrenter på 2,5 % eller derover for i omegnen af 250 mia. kroner. Falder renterne yderligere i den kommende tid, kan låntagere med fastforrentede 2 %-lån også komme med på konverteringsbølgen – og så er der for alvor åbnet op for en særdeles stor bølge. Der er lån for mere end 500 mia. kroner i fastforrentede 2 %-lån, ” forklarer cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig i Realkredit Danmark.

Det er ikke kun slaraffenland for nuværende boligejere, kommende boligkøbere har også gode muligheder og kan vælge mellem en pallette af lån til lave renter, forklarer ejendomsmæglerkæden home.

”Det kan godt være, at priserne på huse, lejligheder og fritidsboliger er steget, men det betyder mindre for køberne, når det er blevet billigere at låne til købet. Vi skal ikke ret mange år tilbage, før vi havde lån til fast rente, der lå to-tre gange højere end nu, ” siger Michael Dalsager, der er senior kommunikationskonsulent i home.

Realkredit Danmark går i dybden med de mange muligheder i en aktuel analyse. Se link https://home.dk/media/552828/konvertering_analyse.pdf

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'BESPARELSE: Ny lånebølge bygger sig op' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger