Isbryderne søger om støtte til større skur

Arkivfoto.

Isbryderne søger om støtte til større skur

12. juni 2019 - kl. 15:49 - af

Tre akutte ansøgninger til kommunal anlægspulje.

Når Folkeoplysningsudvalget mødes næste gang den 13. juni, skal udvalget forholde sig til 3 såkaldte akutte ansøgninger i forhold til den kommunale anlægspulje.

De 3 ansøgninger kommer fra Frederikshavn Fritids- og E-sport, Skagen Vinterbadeklub ”Isbryderne” samt FOF Vendsyssel.

Isbryderne ønsker større skur

Skagen vinterbadeklub ”Isbryderne” søger om 36.785 kr. til udvidelse af skur fra 15 m2 til 27 m2.

Foreningen har nu et lille skur/hus på 15 m2., som man bruger om vinteren til omklædning. Huset er hverken med vand eller lys, opvarmningen er gasovn, og lyset er batterilamper.

Skagen Vinterbadeklub er godkendt som folkeoplysende forening og har pt. 108 medlemmer.

FOF Vendsyssel søger om mellem 5.000 og 20.000 kr. til reparation eller udskiftning af en keramikovn på Sæby Skole. FOF Vendsyssel er en aftenskole med aktiviteter i hele Vendsyssel og dermed også i Frederikshavn Kommune, som tilbyder folkeoplysende voksenundervisning i henhold til Folkeoplysningsloven.

Efterspørgslen på keramikkurser er stigende, og foreningen har derfor et stort ønske om at kunne tilbyde keramikundervisning på aftenskole i Sæby igen i efteråret 2019.

Keramikovn i stykker

FOF Vendsyssel har i foråret 2019 haft et keramikkursus på Sæby Skole i billedkunstlokalet. Her løb man ind i en del problemer, da det viste sig, at skolens keramikovn er i stykker. FOF har undersøgt, om der er en anden ovn/brændingsmulighed på Sæbygaardskolen og oplyser, at det er der ikke. Sæby Skole har ligeledes oplyst, at skolen ikke har økonomi til at reparere den nuværende ovn.

FOF Vendsyssel endte derfor med at transportere kursisternes keramik til Glashuset i Sæby – en lokal forretning som laver glaskunst, hvor man måtte betale for at brænde deltagernes keramik. Løsningen var midlertidig og vil fremdeles være uholdbar og desuden meget tidskrævende for underviserne.

FOF Vendsyssel ansøger anlægspuljen om tilskud til enten reparation af den nuværende ovn eller til køb af en nyere, brugt ovn. Ansøgningen fremsendes akut, da foreningen ønsker at tilbyde kurset fra efteråret 2019.

Der er indhentet tilbud på reparation af den nuværende keramikovn for ca. 5.000 kr. Køb af en nyere brugt keramikovn ligger på ca. 20.000 kr.

E-sport og andre aktiviteter

Endvidere søger Frederikshavn Fritids- og E-sport om 44.453 kr. til nedrivning af vægge med det formål at gøre klar til E-sport og fælles faciliteter.

Man ønsker at etablere to store rum, som de 75 indmeldte børn og unge i foreningen kan benytte til sociale aktiviteter som f.eks. E-sport, kreativt værksted, masterchef, caféhygge og en masse andet. Dette vil ikke være muligt uden, at man fjerner disse vægge.

Der er tale om en forening, hvor børn og unge kan komme efter skole, og hvor de bliver mødt af engagerede voksne, som er klar til at skabe en hverdag med aktiviteter, tryghed, og tid til snak.

 

Til udvikling og renovering

Anlægspuljen er puljemidler, der gives til udvikling og renovering af foreningers lokaler og faciliteter som forandringer og nyetableringer, energibesparende foranstaltninger, vedligeholdelsesarbejde, der ikke støttes via tilskudsordningen og sammenflytning.

Puljen kan kun søges af frivillige folkeoplysende foreninger i Frederikshavn Kommune. Restbeløbet til uddeling af midler fra anlægspuljen i år er 187.569 kr..

 

Forud for mødet i Folkeoplysningsudvalget indstiller centerchefen for Kultur og Fritid indstiller, at Folkeoplysningsudvalget beslutter, om ansøgningerne imødekommes.

 

 

Tekst: Per Rye

En kommentar til “Isbryderne søger om støtte til større skur” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Isbryderne søger om støtte til større skur”

  • Folkeoplysningsudvalget har besluttet, at ansøgningen fra Skagen vinterbadeklub – Isbryderne imødekommes med
    25.000 kr.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Isbryderne søger om støtte til større skur' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger