Falck guider: Få en god start på bilferien

Falck guider: Få en god start på bilferien

9. juli 2019 - kl. 6:54 - af

Sommerferien er lige rundt om hjørnet og det betyder, at mange danskere sætter sig bag rattet og kører på ferie ud i sommerlandet – både i Danmark og i resten af Europa. Man får selv lov at sætte tempoet for ferien og ikke mindst gøre transporttiden til en oplevelse i sig selv. Men det kræver lidt planlægning, inden man begiver sig ud på vejen med familien. Falcks ekspert giver her gode råd til, hvordan man får den bedste start på en ferie på fire hjul.

Om det er det smukke, danske sommerlandskab, farten på den tyske Autobahn eller måske de romantiske bjergveje i alperne, der trækker, så er bilferien en populær ferieform for mange. Ifølge de seneste tal fra Danmarks Statistik (2017) tager op mod 1,2 millioner danskere hvert år bilen på ferie, også i 2019 forventes et stort antal at tage på bilferie.

Ekspert: Fleksibel ferie kræver forberedelse
Ifølge Falck kan bilferien, som ferieform, noget for de fleste og giver nogle helt andre muligheder for at opleve sine omgivelser, mens man er på farten:

“For den yngre generation er bilferien forbundet med spontanitet og mange oplevelser på kort tid, mens børnefamilien i mange tilfælde sætter pris selv at sætte tempoet for ferien og samtidig inddrage børnene mere aktivt i selve rejsen,” siger Rasmus Dalby, der er vejhjælpsredder hos Falck og uddyber:

“Beslutter man sig for bilferien, er det vigtigt, at man forbereder sig grundigt hjemmefra. Hvordan er min forsikringsdækning, er der specielle færdselsregler, skal jeg betale vejafgifter og hvordan er trafiksituation på afrejsetidspunktet.”

Vær opmærksom på sikkerheden i en tungt pakket bil
Det er ikke nok at have styr på ruten og det praktiske. Det er også afgørende for en sikker tur, at chaufføren tager højde for bilens ændrede køreegenskaber, når den er tungt pakket.

“Når en personbil er tæt pakket med tunge tasker, så opfører bilen sig anderledes og bremselængden forøges. Et par gode råd er, justere dæktrykket, så det passer til bilens vægt, og læg den tungeste bagage så langt fremme i bagagerummet som muligt. På den måde bevarer du bilens køreegenskaber bedst muligt,” siger Rasmus Dalby.

For at sende de danske feriebilister godt afsted på sommerferien, har Falck lavet en kort guide til, hvordan du får en god start på bilferien:

1. Planlæg ruten
Planlæg din rute for rejsen og book evt. overnatning i forvejen, hvis det er en længere tur. Tjek trafikprognoser for Europa på nettet. Lige nu er der f.eks. varslet køer i Tyskland, hvor 540 vejarbejder kan have indflydelse på din rejsetid.

2. Pak bilen ordentligt
Pakning af bilen er meget vigtigt. Sørg for at penge, pas og papirer altid er ved hånden. Har du meget bagage kan du pakke en del af tøjet i plastikposer, som let kan stuves ned mellem kufferter og placeres i bagagerummets hjørner.

Placer den tungeste bagage så langt fremme i bagagerummet som muligt. Så undgår du, at bilens styreegenskaber påvirkes alt for meget. Bagagen bør også være sikret på en sådan måde, at den bliver i bagagerummet selv ved hårde opbremsninger.

3. Tjek og justér dæktryk
Husk at justere dæktrykket på din bil, så det svarer til en fuldt pakket bil. Det gør både bil og kørsel mere sikker. Overskrid ikke bilens lasteevne. Husk, at en tung lastet bil ændrer køreegenskaber og har en meget længere bremselængde end normalt.
https://www.falck.dk/vejhjaelp/raad/tjek-bildaek/

4. Husk sikkerhedsgrej
Advarselstrekant, gul sikkerhedsvest og pulverslukker. Vær opmærksom på, at der er stor forskel på, hvilket sikkerhedsudstyr, der er lovpligtigt i forskellige lande – tjek inden rejsen. https://www.falck.dk/vejhjaelp/raad/biludstyr-bilferie/

5. Vejhjælp
Det er en god idé at tegne et vejhjælpsabonnement, hvis du skal på bilferie. Med et vejhjælpsabonnement er du sikker på, at få akut hjælp, hvis bilen bryder sammen. Hos Falck kan du både få autohjælp, der gælder i Danmark og i Europa.

Om Falck
Falck er internationalt førende inden for redningstjenester og healthcare. Gennem mere end 100 år har Falck samarbejdet med kommunale og nationale myndigheder med henblik på at forebygge ulykker, sygdom og nødsituationer, at redde og hjælpe forulykkede og nødstedte hurtigt og kompetent samt at rehabilitere syge og tilskadekomne. Falck har aktiviteter i 31 lande og flere end 32.000 medarbejdere.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Falck guider: Få en god start på bilferien' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger