Nyt vartegn afsløres ved rundkørslen ind til Skagen by

På foto ses Jens Gram, Skagen Rotaryklub, borgmester Birgith Hansen og havnedirektør Willy B Hansen, da Skagen Rotaryklubber ii april 2016, donerede Skagen Byvåben til Krydstogtkajen. Foto: SkagensAvis.dk

Nyt vartegn afsløres ved rundkørslen ind til Skagen by

12. juli 2019 - kl. 6:10 - af

Søndag den 14. juli kl. 14.00, inviterer Skagen Rotary klubber til afsløring af en stor udgave af Skagens byvåben, udført i stål og opsat på stor sokkel.  Arrangementet foregår ved rundkørslen ved Senius Møbler.

Det er Skagen Rotary morgen og aftenklub, der sammen med sponsorer, skænker det flotte vartegn til Skagen, hvor det byder lokale og gæster velkommen til vores dejlige by.

Taler og afsløring

Præsident Knud Thim Andersen, Rotary Skagen, byder velkommen.  Derefter vil Jens Gram fra Skagen Rotary fortælle lidt om Rotary og ideen bag og begrundelsen for, hvorfor Rotary klubberne i Skagen, der sammen med sponsorer donerer Skagen Byvåben. Arrangementet slutter med at Borgmester Birgit Hansen får ordet og afslører det flotte monument.

Arrangørerne håber rigtig mange af byens borgere og gæster vil møde op denne eftermiddag. Efter afsløringen er Skagen Rotaryklubber vært ved en forfriskning.

Skagen Byvåben

Skagen byvåben er fra 1535 og risten symboliserer den rist, som skytshelgenen Sct. Laurentiius blev brændt på i 258 i Rom. Fisken under risten blev tilføjet senere, for at symbolisere at Skagen er en fiskerby. Skagen er eneste købstad i Danmark med motto ”Vort håb til Gud alene”.

2 kommentarer til “Nyt vartegn afsløres ved rundkørslen ind til Skagen by” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Nyt vartegn afsløres ved rundkørslen ind til Skagen by”

  • Marianne Bindslev

    Den korte forklaring er: Risten er symbol på den, som Laurentiuus blev ristet på under tortur. Han holdt ud og blev derfor kåret til helgen.
    Det skete før Reformationen, og Danmark var altså katolsk.
    Laurentiuus blev fiskernes skytshelgen. Vores gamle kirke, den nu tilsandede, hedder jo også Sct. Laurentii kirke.
    Dette er også en opfordring til evt selv at dykke ned i arkiverne og læse mere.

  • Er der nogen der ved noget om, hvorfor der i Skagens byvåben skal være en hyldest til en romersk-katolsk helgen? Vi er jo ikke katolske i Danmark 😉

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nyt vartegn afsløres ved rundkørslen ind til Skagen by' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger