En aften om to folkelige digtere

En aften om to folkelige digtere

12. august 2019 - kl. 9:56 - af

På onsdag den 14. august kl. 20 vil Drachmann-Kvartetten endnu en gang præsentere deres populære program om Evert Taube og Holger Drachmann, ”Havet og kærligheden”. Titlen på aftenen kommer af, at netop disse to begreber var fælles inspirationskilder for de to digtere, og så var der jo ”Skagens Rose”, hotelejerdatteren, Ingeborg Andersen, på det for længst nedrevne Skagens Hotel, som inspirerede begge digtere.

   De to digtere havde også den ”fejl” fælles, at de begge var og er folkelige. Evert Taube blev allerede i 1920erne meget populær i Sverige, men først anerkendt af parnasset i 1950erne. Drachmann blev ret hurtigt accepteret af blandt andre Georg Brandes, men til gengæld glemt ret hurtig efter sin død i 1908. Han var dog folkets digter og skrev ligesom Taube for folket, derfor kan Drachmann læses den dag i dag.

  Taubes og Drachmanns sange er så populære, at det giver aftenens publikum anledning til at synge med på mange af sangene og dermed forstærke den gode stemning.

   ”Drachmann-kvartetten” består af Ann-Marie Gabrielsson hendes mand, Jesper Hegaard, samt Birgit og Poul Bernth.

      Med den interesse, der er for disse aftener, vil det være en god idé at gå ind på husets hjemmeside www. Drachmannshus.dk. Her kan man købe sin billet. I dagene op til den enkelte aften vil der være mulighed for at købe billet i Drachmanns, Michael og Anna Anchers hus og på Skagens Museum.

  Causerierne fortsætter i haven fortsætter. Tirsdage klokken 111.15, hvor Birgit Bernth fortæller om ”Drachmann og damerne”, og torsdage klokken 11.15, hvor Poul Bernth fortæller om ”Drachmann og Vendsyssel”. Det koster 20 kr. + billet til Drachmanns Hus at overvære causerierne. Her er det ikke nødvendigt at forudbestille.

   I tilfælde af regnvejr holdes causerierne inden døre.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'En aften om to folkelige digtere' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger