Læserbrev: Frederikshavn Kommune sælger ud af arvesølvet

Læserbrev: Frederikshavn Kommune sælger ud af arvesølvet

25. september 2019 - kl. 11:15 - af

”Ødelæggelse af naturområde i Skagen – Frederikshavn Kommune sælger ud af arvesølvet”

Tak til Ebbe Dinesen for et lødigt og faktuelt korrekt læserbrev – https://www.skagensavis.dk/2019/09/24/en-oase-ved-hulsig-er-i-fare-for-at-forsvinde.html

Projektet er desværre blot endnu et eksempel på, hvordan man fra Frederikshavn Kommunes side forsøger at sælge ud af arvesølvet på bekostning af Skagen.

Denne gang så med et, i alle henseender, tåbeligt projekt, der vil anrette uoprettelig skade på en lille perle af et ferieområde, hvor kvaliteterne og attraktionsværdien, i høj grad er orienteret mod netop naturen og ikke mindst den omstændighed, at området hidtil ikke har været belastet af sommerhuse, der er klinet sammen.

Det er ironisk nok det, man nu forsøger at ”kvalitetsudvikle” ved at foreslå udstykning af 80-90 nye grunde på en mindre mark, som i givet fald vil tredoble antallet af sommerhuse i lokalområdet, og som i den grad vil være ødelæggende for både naturen og områdets herlighedsværdi. Sommerhusejerne og turisterne (ofte tilbagevendende), kommer alene af den årsag, at området ikke er overrendt, udstykningerne er store og der er skøn og åben natur, hvoraf ikke mindst den omtalte mark, bidrager væsentligt.

Og hvordan ved jeg så det? Jo, kære læser, jeg er kommet fast i området siden 1975, og har således et lokalkendskab, som man tydeligvis ikke har hos forvaltningen i Frederikshavn Kommune, og det var måske derfor på sin plads, at man gjorde sig hjemmearbejde, inden man med manglende indsigt, begynder at inddrage landzone og ændre gældende lokalplaner i sin iver efter at ’kvalitetsafvikle” et attraktivt sommerhusområde.

I prospektet fra Frederikshavn Kommune omkring ændring af den gældende lokalplan, nævnes der flot – og jeg citerer:

”…Omlægning af et sommerhusområde ved Hulsig medfører, at Skagensområdet får tilført et attraktivt sommerhusområde. Dermed er sandsynligheden for at området reelt udvikles også stor, hvilket har positiv betydning for at kunne tage en del af overnatningspresset på Skagen i sommermånederne. Med en placering i Hulsig skabes der et større sommerhusområde, der styrker de eksisterende områder. Beliggenheden ved Hulsig vil desuden bidrage til Ålbæks service- og handelsliv, som både midlertidigt og på sigt vil kunne skabe nye jobs og være et tilskud til lokalområdets økonomi….”

Ovenstående er alene ren spekulation, og der er således ingen evidens for, at udstykningen vil have nogen som helst positiv effekt for ’”Skagensområdet” Hvad der til gengæld er hævet over enhver tvivl er, at de påtænkte udstykninger vil ødelægge eksisterende natur, påføre området en væsentlig miljø belastning, udfordre vejnettet, der ikke er gearet til den trafik, som det må forventes 80-90 nye sommerhuse medfører og sidst men ikke mindst, væsentligt forringe et velfungerende sommerhusområde, med det resultat at den attraktionsværdi man fra forvaltningen i Frederikshavn Kommunes side sværmer omkring, for stedse forsvinder.

Planlovens opdeling af Danmark i byzone, sommerhusområder og landzone, hvoraf der er særlige restriktive regler for byggeri i landzone, er en af hjørnestenene i beskyttelsen af det åbne land og hovedformålet med landzone-bestemmelserne er som bekendt bl.a. at sikre at naturskønne og værdifulde landskaber bevares. Af samme årsag bør man være overordentlig påpasselig, når man som i tilfældet her, pludseligt ønsker at ændre gældende lokalplaner, med henblik på zone-skift, som derved muliggør bebyggelse. Jeg kan derfor kun kraftigt opfordre til, at man i Skagen og ikke mindst Hulsig mobiliserer de nødvendige kræfter for at undgå, at ovennævnte udstykning finder sted.

Jeg har personligt intet imod udvikling af lokalområder, eller for den sags skyld omlægning af sommerhusområder, så længe der tilføres værdi og der tillige er et intelligent og bæredygtigt perspektiv, men ovenstående forslag fra Frederikshavn Kommunes side, er desværre et eksempel på det stik modsatte. Det er ikke udvikling, men alene afvikling…!

Ivan Siksne-Pedersen

Hyttevej – Hulsig

2 kommentarer til “Læserbrev: Frederikshavn Kommune sælger ud af arvesølvet” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

2 kommentarer til “Læserbrev: Frederikshavn Kommune sælger ud af arvesølvet”

  • Niels Peter Schack-Eyber

    Er så enig – inkompetent afvikling af det smukke og unikke landskab, som er det alle rejser nordenfjords for at opleve. Skagen drukner snart i kvalitetsløst og upoetisk byggeri uden hensynstagen til vores storslåede og vidtstrakte natur.

  • Føler med jer. I Sæby sælges der også ud 😪😪

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: Frederikshavn Kommune sælger ud af arvesølvet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger