Ungeklimaråd: Vi har en stemme, og vi vil høres

Ungeklimaråd: Vi har en stemme, og vi vil høres

5. oktober 2019 - kl. 8:32 - af

Ungeklimarådet i Frederikshavn har sammen med andre unge netop underskrevet en deklaration, der skal råbe beslutningstagere op. De unge kræver handling inden for otte klima og samfunds anliggender.

Ungdommens tro på forandring fyldte her til formiddag Alsion i Sønderborg, hvor Ungeklimaråd fra Danmark, Tyskland og Litauen diskuterer, hvordan unge kan deltage i arbejdet for klimaforandringer. Den officielle deklaration blev til i samarbejde blandt de unge, og ønsket er at tage ansvar, lyder det fra Ungeklimaråd Frederikshavn Kommune:

”Vi vil vise, at vi har en stemme, der skal lyttes til. Det er fantastisk, at så mange unge er optagede af klimaet. For mange handler det om noget helt fundamentalt som, hvorfor skal vi overhovedet tage en uddannelse, hvis vi ikke kan se en fremtid for os. Vi vil rigtig gerne bidrage, og kommunikere at der er en vej,” siger Malene Olivia Nikolajsen Munk, medlem Ungeklimarådet Frederikshavn Kommune.

Ungeklimarådene, der breder sig hastigt i takt med unges involvering i klimadebatten, er samlet under overskriften: Speaking Climate – Young People are more powerful than people in power – because they are many. Frit oversat vil de unge høres, og de vil have større indflydelse i den grønne omstilling, fordi konsekvenserne af klimaudfordringerne er en del af deres fremtid. Dermed er konferencen, 100 percent Climate Neutrality, en del af den internationale bevægelse, hvor unge tager ansvar for klimaet. Og det er præcis det, den underskrevne deklaration skal sætte streg under. Vi vil tages med på råd, forklarer Malene Olivia Nikolajsen Munk:

”Med deklarationen vil vi lave et opråb til beslutningstagere, på internationalt, nationalt og lokalt niveau. Vi synes fx, at alle kommuner skal forpligtes til at oprette Ungeklimaråd, og arbejde sammen med unge om, hvad der skal ske. Unge ved hvordan man får andre unge i tale, og når unge involveres, så giver det andre unge håb for fremtiden.”

Deklarationen indeholder otte temaer, der hver for sig udgør emner, som de unge mener, kræver handling nu. Det er energi, uddannelse, økonomi, byplanlægning, politik, transport, øko-systemer/biodiversity og bindende traktater.

En kommentar til “Ungeklimaråd: Vi har en stemme, og vi vil høres” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Ungeklimaråd: Vi har en stemme, og vi vil høres”

  • “Young People are more powerful than people in power – because they are many”
    Som Niels Haugsgaard sang:
    Men der er nu en ting, det ville være skønt at have vidst:/ Om de fleste er de bedste – eller bare de fleste?

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ungeklimaråd: Vi har en stemme, og vi vil høres' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger