Enhedslisten: Helt unødvendig nedskæring ….

Enhedslisten: Helt unødvendig nedskæring ….

21. oktober 2019 - kl. 9:24 - af

… for psykisk og fysisk handikappede.

Socialdemokraterne i Frederikshavn kan stadig kun se reduktioner og besparelser som måden at forvalte vores fælles økonomi på.  De tror åbenbart, det er bedst kun at administrere – ikke at forandre.  

De skulle snakke noget mere med Mette Frederiksen og den nye regering. Mette Frederiksen har indset, at den måde Bjarne Corydon og Helle Thorning-Smith førte borgerlig økonomisk politik på som også tvang kommunerne til at følge trop, var som at tisse i bukserne for at holde sig varm, og værst af alt har den skabt større ulighed og forringet vores sikkerhedsnet så meget, at det er skræmmende for almindelige mennesker at blive syge, gamle eller arbejdsløse, med mindre de tilhører den rigeste del af befolkningen.  

For første gang i mange år er der sendt mærkbart flere mio til Fr.h Kommune. Frederikshavn Kommune har i år helt sikkert mulighed  for at lægge et budget, der dækker merforbruget til førtidspensioner mm på arbejdsmarkedsområdet, underskuddet på familieområdet og som tilfører daginstitutioner og skole et løft

  • vel at mærke uden at skulle tage fra de handikappede og vores ældste medborgere.

Det sker ikke med den budgetaftale der er indgået.  

Det kan Enhedslisten ikke være med til! 

Det var ellers fristende at være med. 

Enhedslisten er virkelig glad for at rullende skolestart nu stopper. Vi har altid været imod den ordning og hvert år foreslået den stoppet.  

Vi vil også gerne være med til at afværge kommende forringelser på Arbejdsmarkeds – og Børn-Unge området med de henholdsvis 30 mio og 10 mio til disse områder.  

Vi havde håbet på midler til mere psykologhjælp, så det ikke kun er de med tykke pengepunge der kan få psykologhjælp til deres børn, fordi der er 9 måneders ventetid på hjælp til de forældre, lærere og børn der søger kommunen om psykologhjælp. Det var vi imidlertid indstillet på at acceptere ikke ville ske i år.  

Men nedskæringen på psykisk og fysisk handikappede og på vores ældste borgere kan vi ikke acceptere.  

SLET IKKE, NÅR DET IKKE ER NØDVENDIGT!  

Vi mener, det er fuldkommen uretfærdigt og ulykkeligt at svigte disse borgere, og det er ødelæggende for arbejdsmiljøet for de ansatte, der tager sig af disse borgere. 

Selv om budgetforliget ikke er nok til at løse alt, vurderede Enhedslisten, at vi godt ville tage ansvar for aftalen hvis vi kunne redde de handikappede og ældste medborgere fra at få store forringelser i deres hverdag.

Så vi tilbød at være med i budgetaftalen, hvis vi kunne få flyttet 5 mio af den 27 mio store pulje der forlods er sat til side som ikke skal bruges, men som er beregnet til at fylde oven i kommunekassen når 2020 er omme.

Venlig hilsen

P.v.a Enhedslistens kommunalpolitiske udvalg

Ida Skov &

Flemming Hardy Olsen

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Enhedslisten: Helt unødvendig nedskæring ....' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger