Fredede klitter udsat for hærværk

Fredede klitter udsat for hærværk

28. oktober 2019 - kl. 9:25 - af

Fredag nat er flere klitter ved Vippefyret blevet udsat for hærværk. Med en gummiged har en eller fler ukendte gerningsmænd fjernet toppen af klitten, og skubbet sandet ud over skrænten og ned på stranden.

Hærværket blev opdaget lørdag morgen af nogle morgensvømmere.

Hvorfor toppen af klitten er fjernet er stadig uvis, men der gættes på at nogen har fået en bedre udsigt !!

Sagen er angiveligt anmeldt til politiet, der kan kontaktes. hvis der er nogen der har set en gummiged kører rundt i klitterne fredag nat.

 

 

 

31 kommentarer til “Fredede klitter udsat for hærværk” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

31 kommentarer til “Fredede klitter udsat for hærværk”

 • John Nebbelunde

  tilfældet er,at jeg i mine yngre år har arbejdet med en såkaldt Rendegraver, derfra min viden om sådanne hr. Kim Jørgensen, en sådan rendegraver er god til at rense grøfter og vandløb med en dertil indrettet bred skovl for enden af “bommen” der ikke er så tung.

  Derfor er det muligt for en rendegraver at bakke til en klit og skrabe toppen af klitten mod sig. man behøver ikke at køre op på toppen af klitten og skubbe med frontlæsseren.
  Yder mere ville det have været mest smart om denne ugerning var foregået i dagslys, da ville ingen sikkert have løftet et øjenbryn?
  Blot en teori

  Og så kim Jørgensen, er jeg ikke bange for at skrive Nye Borgerlige, men er du bange for at læse det? så ignorer blot.
  mvh.
  John Nebbelunde

 • Bent Laurits Nielsen

  Det kunne vel ikke være den . nye Havneudvielse der havde brug for lidt sand til at fylde op med .

 • Til John Nebbelunde
  Jeg kunne jo passende stille dig det samme spørgsmål om hvad du har under kasketten ???, det er sikkert mindre end både sand/støv siden du ikke har hørt om gummiged/rendegraver blive transporteret på en blokvogn over længere strækninger, da de måske kommer udenbys fra og jo ikke kører så stærkt.

  Kim Jørgensen
  IKKE nye borgelige

 • John Nebbelunde

  Jeg har ikke så meget at sige til det skete, mht. flytning af sand fra en klittop. men at søge efter hjulspor der, er ikke længere smart, idet der sikkert har været mange nysgerrige og jodsket rundt i netop dette sand?
  Det er akkurat lige så dumt at tro, når Politiet nu leder efter en “blokvogn”…
  Alle ved sgu da,at både en gummiged og en rendegraver ER SELVKØRENDE… hvad har politiet egentlig under kasketten?
  Sand eller støv?

  John Nebbelunde
  Nye borgerlige

 • Ud og få taget aftryk af de dæk fra gummiged, så kan ejer findes alle brugte dæk er forskellige der er revner / renser i dække4

 • Helle Christensen

  Tage Rishøj! Uanset hvor mange dunk jeg får i hovedet, så vil jeg lige sige til dig, hvor har du ret!
  Jeg så gerne, at hele rækken af klitter mod havet, blev fjernet helt. De er menneskeskabt og har dannet sig hen over 15-20 år. Vi skal bare have 2 efterårsstorme – og det bliver sikkert inden jul, så er det hele genskabt som før.
  Hver dag bliver jeg konfronteret om dette “klitcirkus”, når jeg går på gaden og i butikker, og jeg bor ikke længere på denne vej. Det er bare for meget!!!

 • Skal vi lige kigge tilbage på året 2012 hvor det samme skete !!! Hvem får noget ud af det her ? https://www.skagensavis.dk/2012/09/18/toppen-er-væk.html/comment-page-1

 • Det er imponerende at høre, med hvilken harme, entusiasme og ægte folkesjæl borgmester Birgit Hansen kaster sig ind i sagen om vandaliseringen på Skagen Sønderstrand. Uden om alle politiske behandlinger lover hun endda, at kommunen betaler for retableringen af de 2 klittoppe med skatteborgernes skattekroner.
  Det havde klædt samme borgmester at lægge samme energi og entusiasme i kaserne- og telegrafgrunden på Jens Winthers vej, der har ligget vandaliseret i mere end 10 år. Her kender borgmesteren ovenikøbet ejerskaberne bag vandaliseringen.

 • Johnny Jørgensen

  Sand slugeren var på spil for 7 år siden også;
  Toppen er væk!
  18. september 2012 – kl. 15:26 – af Michael Egelund (WebRedaktør)
  https://www.skagensavis.dk/2012/09/18/toppen-er-v%C3%A6k.html/comment-page-1

 • Flytningen af Rubjerg Knude Fyr har de sidste uger været det helt store emne i pressen.
  Hjørring Kommune/Lønstrup området og ikke mindst dens borgmester Arne Boelt
  har fået masser af gratis reklame på den konto.
  Nu er ugens hotte emne klitten ved Sønderstrand.
  Jeg husker også, at der var brok i byen, da man pumpede sand ind på Sønderstrand fra havbunden. Det indpumpede sand har SANDsynligvis fået klitterne til at vokse.
  Nu er der ingen der er døde eller har taget skade af, at der er blevet taget lidt af toppen af de voksende klitter, så man må vel tage det lidt fra den humoristiske side:
  Kunne man forestille sig, at der var en fremsynet person, som ikke ønsker, at hverken Vippefyret og med tiden Det Hvide Fyr sander til, således at Kommunen senere får omkostninger med udgravning eller flytning af de to gamle Fyr?
  Samtidigt har sandflytteren måske tænkt strategiske tanker, for at folk til byen her i lavsæsonen for at besigtige sanddyngen.
  Teorierne kan være mange, men SANDt at sige synes jeg, at der var vigtigere ting for vort politi, ministre og folketingpolikere at tage sig af.
  PS: Jeg er udmærket klar over, at man kun må tage børneskovle og -spande med i Klitten.

 • Bent Vestergaard

  Ja der mangler ikke på motivforskning, og
  mange er hurtig til dømme ejerne af husene på
  Østre Strandvej som skyldige.Det er uretfærdig og injureende at beskylde nogen for kriminelle handlinger på bagrund af hærværket på Sønderstrand. Stop den usmagelige mistænkligørelse og lad politiet
  efterforske sagen.

 • Hvorfor nu så negativ? Ved udjævning af klitten, bliver der da mere strand til eventuelle solbadere, mere plads til udlejning af liggestole og – ikke mindst – mere plads til vinterbaderne ”Isbryderne”, så de eventuelt kan sætte et telt op på den, nu plane plads og invitere 150 gæster mere til hygge i teltet – de har jo tidligere (forrige uge) fået lov til at grave sand væk på Sønderstrand for at få plads til såvel klubhus som telt til fejring af indvielse af klubhus – og med kongeligt besøg, så kunne ”hærværksmanden” måske ovenikøbet få en kongelig benådelse.

 • Helle Christensen. Jeg ved ikke hvem du er selvom du har dit efternavn påført, så for mig er det total ligegyldigt.
  Jeg selv bruger ikke mit efternavn af samme grund, og mit navn er lidt speciel, som vi ikke er mange der deler her i byen. Folk kender mig på mit fornavn og kun det.

  Mht til klitterne, forstår jeg ikke der findes folk der kan finde på at gøre sådan noget og derved ødelægge det for mange. Der vil altid være hvisken i krogene og skulle gerningsmanden blive fundet, tror jeg stadig folk vil sladre om det kun er den person eller om der er flere involveret. Det er så sørgeligt med den manglende respekt nogle har for naturen, da de ser mennesket som overlegen.

 • Det jeg mener, kan man hænge den ene og anden ud her på siden. Så kan man vel også stå ved hvem man er med sit fulde navn?
  MVH Per Iversen.

 • Per Henrik Rasmussen

  Helle Christensen
  Hvis nogen kan bidrage med oplysninger til sagens opklaring men ikke ønsker at stå frem med fulde navn er det vel helt OK.
  Det at der ikke oplyses fulde navn er vel kun et problem hvis der rettes beskyldninger mod uskyldige som i denne tråd for mig at se ikke eksisterer.
  I øvrigt så har Skagen Avis email adresse på alle der kommenterer så en. injurie sag skulle ikke være et problem at føre hvis det skulle komme dertil

 • Søren Holm Pedersen

  En hidtil uset grov form for vandalisme, som jeg håber, at politiet vil efterforske grundigt og som resultat finde gerningsmændene og deres eventuelle bagmænd. Der er nok få, som har en gummiged parkeret i carporten! Glædeligt, at der ingen vaklen er hos borgmesteren mht. genetablering af klitten. Og selvom selve klitjævningen er slem nok i sig selv, så håber jeg inderligt, at der “kun” er tale om hærværk af uvidende sjæle og ikke et bevidst forsøg på at forbedre en udsigt fra en nærliggende ejendom, hvilket vil være nærmest umuligt at bære i lokalsamfundet. For hvad er Skagen så blevet for en by?

 • Kan man sige, at Gammel Skagen HAR toppet ??

 • Helle Christensen

  Per Iversen hvor har du ret!
  Redaktionen burde sortere dem fra, som ikke vil vedgå sit fulde navn! Eneste måde at løse dette på.

 • Var det ikke en god ide, at avisen forlangte hele sit navn når man har et eller andet på hjertet, som man vil skrive om. Så vil man vel også stå ved hvem man er ?
  MVH Per Iversen.

 • Ih, du milde! En gang imellem krummer ens tæer, så de kan være svære at rette ud igen.
  Det var da utroligt så mange, der ved, hvad der er sket her.
  Skal vi ikke bare lade myndighederne finde ud af det? Der er jo spækket med videoovervågning i området, så måske det kan hjælpe til?
  Som en af dem, der meget ofte bevæger sig i området, kan jeg da i hvert fald se, at Henning Kjeldsens havudsigt ikke ser ud til at være blevet berørt – og der behøver faktisk ikke at være anden grund end hærværk til ødelæggelserne.
  Til Henning Kjeldsen vil jeg bare sige, at det, du her er udsat for, finder sted i alle byer. Der er altid folk, som tror, de har svar på alt, hvad der sker.
  M.h.t. at man ikke kan undgå at høre noget, så er der da vist ikke så mange huse dernede, som er helårsbeboet, er der? Desuden sker det, at nogen synes, det er festligt at ligge og fræse rundt på knallerter og lignende
  Lad os hurtigst muligt få genetableret klitterne, give myndighederne lov til at finde ud af, hvem synderne er, og lad så dem få regningen.

 • Denne respektløse opførsel er ganske enkelt noget ‘forbandet svineri’ Det er mig aldeles ubegribeligt, at man som en simpel tyv i nattens mulm og mørke kan finde på at ødelægge natur, som tilhører os alle.
  Det er nu engang de færreste, som ejer en gummiged, og man kan derfor passende starte med at undersøge mulige kandidater i lokalområdet. Herefter finde ud af om hærværket er begået på eget initiativ eller om det er en bestillingsopgave. Når synderen er fundet, udestår der kun offentlig udhængning – længere er den vist ikke…

 • H.C. Langballe Sørensen

  Uanset hvem eller hvad der er foretaget med klitterne ved Østerstrand er det ikke i orden, jeg har ikke fantasi til at naturstyrelsen udfører en sådan opgave i natte timerne.
  Så hvis ikke det er naturstyrelsens projekt må der jo være andre ansvarlig, de skal naturligvis findes og drages til ansvar og betale en reetablering.

  Nå det så er sagt syntes jeg at det er vær at bevare en ordentlig tone i debatten.

 • Det undrer mig, at man kan køre rundt med en gummiged i flere timer uden at det opdages. Mit bud er, at der står flere personer bag. Evt. har nogen betalt en person med gummiged for at udføre jobbet.

  Det er selvfølgelig for tidligt at sige, om det kan være beboere, der ønsker en bedre udsigt. For der kunne måske være andre motiver. Det kunne være nogle, der er trætte af turister og vil ødelægge Skagens mest populære strand. Eller det kan være nogle, der er sure over fredningen og ønsker f.eks. byggeri eller andet ved Sønderstrand. Ja, det kan også være hærværk bare for hærværkets skyld. Der findes mennesker, der elsker at lave ballade – uden at det behøver have et specifikt formål.

 • Der er vel ikke nogen der dømmer beboerne på Østre strandvej, men alt efterforskning starter jo med at kigge på motiv og det har beboerne på Østre strandvej.

 • Henning Pedersen

  Ja, man behøver ikke at være den store detektiv, for at finde ud af, hvem der står bag? Og hvis politiet ikke kan, bør de nok lægge skiltet på hylden.

 • Henning Kjeldsen

  Helle du har 100% ret. Ja min hustru var der i dag sammen med en god veninde Birthe stod og lyttede og en ældre mand (ham der køre i den lille 3hjulet røde bil) sagde så kan i se den sorte bil der holder der Det er ham Birthe kunde ikke længere holde kæft sagde så der bor jeg vores udsigt har ikke ændret sig den flinke ældre mand gik han til sin røde bil og forsvandt🤔 tak skal i have.hvis I ved hvor mange små sedler med søde små beskeder vi har hentet når vi tømmer postkassen tak Skagen for jeres måde ar være på😭
  Ps.jeg har haft havudsigt Helen mit liv så angrib en anden

 • Jens - Erik Maul Troelsen

  Er i sikre på det ikke er skov og naturstyrelsen der har været ude for at lave et naturgenopretningsprojekt?
  Jeg mener – klitterne har jo ikke altid været så høje.

 • Helle Christensen

  Flemming Nielsen! Jeg går absolut ikke ind for selvtægt, men bryder mig ikke om den måde, sagen omtales på.
  Find dog synderen, inden der dømmes.

 • set er vel de her uge 29 idioter hvor far betaler for at lille mand skal kunne ødelægge alt

 • Flemming Nielsen

  Det er endnu mere usmageligt med din indstilling til den form for selvtægt.

 • Helle Christensen

  Min helt egen personlige mening!
  Man kan SYNTES om det, eller IKKE SYNTES om det.
  Man kan kalde det VANDALISME, eller kalde det det modsatte. Kønt pt. er det ikke!
  Men at dømme beboerne på Østre Strandvej uden nogen form for beviser, er ved Gud også kriminelt.
  Jeg er glad for, at mit hus er solgt, og at jeg er fraflyttet, for ellers var jeg jo også blandt de mistænkte.
  Som en kvinde skriver på Facebook : Min hævntørst er stor: Måtte Vor Herre sende en tidevandsbølge over deres fucking bolig!
  Hvor er det dog usmageligt med en sådan tankegang.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fredede klitter udsat for hærværk' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger