Du får 6,2 % i rente på den boligskat du har til gode

Du får 6,2 % i rente på den boligskat du har til gode

1. november 2019 - kl. 6:35 - af

Mere end hver anden boligejer uden for Storkøbenhavn skal i snit have over 20.000 kr. retur i boligskat

Hvis du er en af de mange blandt landets mange boligejere, hvis bolig i en årrække har været vurderet for højt af Skat, så har du udsigt til at få forrentet dit tilgodehavende langt bedre end i banken. Det skriver revisionsselskabet BDO i sit nyhedsbrev.

Og faktisk kan du håbe på, at du først får dit tilgodehavende i starten af 2022 i stedet for i slutningen af 2021.

Ejerne af cirka 800.000 boliger, der skal have penge retur har nemlig udsigt til at få hele 6,2 % i rente pr. påbegyndt år.

”Mange danskere har nok opgivet at følge med i den lange følgeton om de kommende vurderinger og boligskatter, men midt i forvirringen er der altså noget at lune sig ved for en stor gruppe boligejere, ” siger boligmarkedsanalytiker Henrik Hauthorn Jensen i Home.

Den årlige forrentning betyder, at det faktisk er bedre at få tilbagebetalt skat i starten af 2022 end i slutningen af 2021, da det giver et ekstra års rente. Der skal ikke betales skat af rentetillægget, oplyser BDO.

”Uden for Storkøbenhavn vil det efter vores vurdering være mere end hver anden boligejer, som får penge tilbage. Flest på Sydsjælland og Lolland-Falster, på Midtfyn og i Sønderjylland,” siger Stefan Bjerregaard, partner i BDOs skatteafdeling.

I gennemsnit vil de berørte boligejere kunne se frem til en udbetaling på over 20.000 kr., når de nye vurderinger er på plads. Ikke så få vil få udbetalt over 30.000 kr.

Udsendelsen af de nye ejendomsvurderinger vil ske over en periode fra slutningen af 2020 til et stykke ind i 2022. Størstedelen af det samlede tilbagebetalingsbeløb vil efter alt at dømme blive udbetalt i perioden 1. juli 2021 til 30. juni 2022.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Du får 6,2 % i rente på den boligskat du har til gode' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger