Ny politisk evaluering af musikstøj fra restauranter i Skagen

Illustrationsfoto.

Ny politisk evaluering af musikstøj fra restauranter i Skagen

5. november 2019 - kl. 8:07 - af

Plan- og Miljøudvalget besluttede den 5. februar i år, at restaurationsforskriften fastholdes uændret i 2019, og at der foretages evaluering efter sæsonen 2019.

Derfor har udvalget sat spørgsmålet til ny evaluering på udvalgets næste møde i dag, den 5. november.

I 2019 er der hidtil givet 51 dispensationer fra støjgrænseværdierne til 8 restaurationer. Frederikshavn Kommune har i sommersæsonen modtaget 6 klager over tre restaurationer.

Antallet af meddelte dispensationer i 2019 adskiller sig ikke væsentligt fra antallet i 2018. Antallet af klager og antallet af restaurationer, der er klaget over, er faldet fra 2018 til 2019.

I 2017 blev der givet 71 dispensationer. Dette medførte 20 klager over 4 restaurationer. I 2018 blev der givet 57 dispensationer, som førte til 12 klager over 5 spillesteder.

Kommunen har i år modtaget 2 klager over Skagen Bryghus. Klagerne er afvist, idet restaurationens musikanlæg er plomberet til at overholde grænseværdierne ved den nærmeste bolig.

Der er modtaget 3 klager over Old Irish Pub. Klagerne er modtaget ultimo juni og primo juli og omhandler bekymringer i forbindelse med restaurationens opstart. Klagerne skyldes således ikke konkrete støjgener. Restaurationen planlagde åbning den 28. juni 2019, men har kun haft åbent et meget begrænset antal dage, da man ikke opnåede alkoholbevilling.

Der er modtaget 1 klage over Kompasset, som herefter har fået præciseret, at døre og vinduer skal holdes lukkede, når der spilles musik.

Ifølge forskriften har restauratørerne mulighed for at søge om dispensation for støjgrænseværdierne for op til 10 dage i 5 timer pr. dag fordelt i to blokke med minimum en times pause indlagt. Tidsrummene for dispensationerne er på dagene fredag og lørdag, samt hele uge 29, fra kl. 15.00 – 23.00, og på dagene søndag til torsdag fra kl. 15.00 – 22.00. Dagene for Skagen Festival er fritaget for ansøgningsforpligtelsen.

Dispensationsansøgningerne er blevet behandlet løbende, og ansøgerne har modtaget en standardiseret tilbagemelding. I tilbagemeldingen er det præciseret, at de enkelte arrangementer med dispensation skal offentliggøres i lokale aviser eller på restaurantens hjemmeside. Der gøres også opmærksom på, at dispensationen kan inddrages, hvis Frederikshavn Kommune vurderer, at musikken giver væsentlige støjgener. Ingen restaurationer har fået inddraget deres dispensationer.

Center for Teknik og Miljø anbefaler, at administrationen af restaurationsforskriften og tilsynet fremdeles administreres som i år. Der har i 2019 været færre klager end de foregående år, og der er konkrete initiativer til at nedbringe musikstøjen.

Center for Teknik og Miljø anbefaler at fortsætte den konkrete dialog med de restaurationer, der giver anledning til klager. Center for Teknik og Miljø anbefaler ligeledes, at der ikke ændres på administrationsgrundlaget vedr. dispensationer eller restaurationsforskriften i øvrigt.

Kommunaldirektøren indstiller forud for mødet, at Plan- og Miljøudvalget fastholder den nuværende restaurationsforskrift, og at administrationen heraf fremdeles er uændret.

 

Link til restaurationsforskriften for Frederikshavn Kommune:

https://frederikshavn.viewer.dkplan.niras.dk/media/171799/Forskrift-om-miljoekrav-til-restaurationer.pdf

 

 

Tekst: Per Rye

 

En kommentar til “Ny politisk evaluering af musikstøj fra restauranter i Skagen” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Ny politisk evaluering af musikstøj fra restauranter i Skagen”

  • Af referatet fra mødet fremgår følgende beslutning:”Et flertal tiltræder indstillingen. Erik Kyed Trolle kan ikke tiltræde indstillingen og begærer
    sagen i Byrådet.”

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny politisk evaluering af musikstøj fra restauranter i Skagen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger