Thomas overrakte 17.331 kr. til Kræftcaféen

Thomas overrakte 17.331 kr. til Kræftcaféen

12. november 2019 - kl. 9:02 - af

Ved et lille arrangement i Kræftcaféen, i Sundhedscenteret onsdag den 6. Nov., kunne  Thomas Kragh Pedersen endnu en gang overrække en imponerende check til caféen. Denne gang på 17.331 kr. Pengene er overskuddet fra Skagen Odde Ultratrail – SOUT, der er et ekstremløb, som finder sted i Skagen i efteråret. Her kan man vælge om man vil løbe ½ maraton, 30 km eller 60 km. Det hele er trailløb, hvilket vil sige, at man løber på eksisterende stier rundt om i naturen i og omkring Skagen.  

Som Thomas har skrevet på løbssiden, så vil han gerne vise Skagen frem på en lidt anderledes måde – iført løbesko. Mange har set Grenen, Den Tilsandede Kirke mm, men naturen er bare helt specielt i Skagen og det er den som skal vises frem, for man finder ikke smukkere natur andre steder end i Skagen. Vi skal bag kulisserne til de store seværdigheder – siger han. Trailløb er en ”gentlemanssport”. Vi værner hele tiden om naturen, for hvis ikke vi passer på naturen, så vil det til sidst ikke være muligt for os at bruge naturen iført løbesko. Finder man f.eks. skrald liggende, så samler man det op og smider i den førstkommende skraldespand under løbeturen. Der er deltagere fra hele Danmark med, ligesom Norge, Sverige, Tyskland, Tyrkiet, Frankrig, Australien og England også er og har været repræsenteret. Alle som har gennemført løbet har gjort det med et kæmpe stort smil og sagt, ”Thomas – du er den mest modbydeligste mand der findes med de hårde ruter, men hold da fast en smuk natur der er. Vi kommer helt klart tilbage”.

Aase Nielsen, som er Kræftcaféens daglige leder fortæller: ”D. 6. nov. 2019 var Caféen for kræftramte i Skagen endnu engang så heldige, at få overrakt overskuddet fra Skagen Odde Ultra Trail – SOUT. Alle brugere af Caféen er glade og taknemlige for denne donation år efter år, og i øvrigt 5. gang det finder sted, vi takker Thomas Kragh Pedersen for, at stå bag denne begivenhed, og det store arbejde han har med løbet, hvor vi er nogle stykker som hjælper ved posterne, og oplever stor positivitet fra de mange skønne løbere, som gang på gang støtter Thomas for hans kæmpe engagement og støtte til dem der er ramt af den ”lorte”  sygdom”.

Thomas fortæller: “Mit hjerte projekt er afsluttet for i år. For 6 år i træk og hvilke 6 fantastiske år. 

Ved den første udgave gik overskuddet til Børnehus Nord i Aalborg, som er med til at hjælpe børn, der har været udsat for vold, overgreb mm. 

Hvad der sker i Skagen – bliver i Skagen”. Jeg fandt ud af, at der var startet en Kræftcafé i Skagen og kontaktede derfor den daglige leder, Aase Nielsen for at hører nærmere om den. Jeg var herefter ikke i tvivl – overskuddet skulle fremover gå til Kræftcafeen i Skagen og indtil videre er det stadig min tanke at Kræftcafeen skal “belønnes” for det kæmpe store stykke arbejde, som de frivillige på caféen udføre. Og ikke mindst for den mulighed de får, som gør, at de kan tage brugerne af caféen med på ture, hyggedage, holde julefrokost sammen og meget mere. Alt sammen noget som gør, at de kommer lidt væk fra dagligdagens sygdomsbillede. 

Hvorfor er det lige Kræftcaféen i Skagen jeg støtter? Jeg er født og opvokset i Skagen. Sygdommen har desværre været alt for tæt på mig selv. Jeg mistede min mor i 1985, da jeg var 11 år gammel og senere tabte min far desværre også kampen mod sygdommen i 2015. Da min mor døde i 1985 valgte jeg, at cykle ned til havnen i Skagen for at hente en stor sten, hvorpå jeg indhuggede ”MOR”, malede bogstaverne sorte og satte den som mindesten på gravstedet. Jeg husker tydeligt, hvor besværligt det var at cykle med den store sten balancerende på tværstangen på cyklen med store ridser på cyklen til følge, men hjem skulle den sten og derefter videre op på kirkegården. Det var det hele værd og måske en del af min egen terapi for at bearbejde sorgen – ubevidst. Stenen er der stadig som en mindesten og hvert år når SOUT er afsluttet i Kræftcafeen, kører jeg til kirkegården sammen med mine børn på nu 13 år. Her har vi en tradition med at ligge en medalje fra årets SOUT på mindestenen for at ære mine forældre og mine børns farmor og farfar. De kæmpede begge den hårdeste kamp, men tabte desværre. For ikke så lang tid siden havde jeg mine børn med ned til havnen i Skagen på nøjagtigt det samme sted, hvor jeg fandt stenen i 1985. Her ville de gerne finde en tilsvarende sten til deres farfar, som de kunne indhugge ”FARFAR” på og sætte på gravstedet, som mindesten. De fandt en perfekt sten.

Jeg vil gerne sige mange gange tak til alle dem, som har været med til at sponsorer løbet på hver deres måde til formålet. Det er guld værd. Det er det der gør livet som løbsarrangør dejligt.

Tak til: Coast2Coast, Lars. D. Nielsen og søn, Slagter Munch, Meny Skagen, Ezeeprint, FF Skagen, Sparekassen Vendsyssel Skagen, Harald Christiansen, Skagen Cementstøberi, Skagen Handelsstandsforening, Djuva ID, Poul Eeg camping, M.fl. 

Og en kæmpe stor tak til alle hjælperne. Jeg håber at i er med igen til næste år. 

Vi ses i Skagen i 2020.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Thomas overrakte 17.331 kr. til Kræftcaféen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger