Skagen Gigt- og Rygcenter svarer på Åbent brev

Skagen Gigt- og Rygcenter svarer på Åbent brev

2. december 2019 - kl. 13:41 - af

Skagen Gigt- og Rygcenter har siden åbningen i 2005 været en succes med stor efterspørgsel fra hele landet. I øjeblikket er der en ventetid på cirka 15 måneder, og der kommer dagligt henvisninger på patienter fra hele landet, som har behov for et rehabiliteringsophold i Skagen.

Blandt årsagerne til denne succes er, at centeret i 2011 fik en tilbygning, som bl.a. indeholder et varmtvandsbassin, hvor træningsgæsterne med kroniske smerter dagligt træner i.

Bassintræning benytter vandets fysiske egenskaber som opdrift, modstand og varme til at opnå træning af f.eks. bevægelighed og muskelstyrke, som grundet kroniske smerter kan være vanskelig at opnå på land. For træningsgæsterne på Skagen Gigt- og Rygcenter er bassintræning ofte dagens første træningsindslag, hvilket de alle sætter stor pris på.

Men da bassinet ikke bruges af de indlagte træningsgæster hele dagen, så glæder vi os over, at vores varmtvandsbassin på Skagen Gigt- og Rygcenter også kan komme borgere fra Skagen med forskellige lidelser til gode. Det gælder både borgere i kommunale forløb, forskellige patientforeninger, privat fysioterapi, babysvømning m.m.

Siden bassinet blev taget i brug ultimo 2011 er der ikke ændret på indstillingerne i bassinet. Ved vandtilløb er temperaturen omkring 37 grader, mens vi tilsigter at selve bassintemperaturen gennemsnitligt er 32 – 33 grader hele døgnet. Vi tilstræber at være meget præcise med denne temperatur af hensyn til brugerne, da en stigning på blot få grader ændrer på bakteriefloraen i bassinet, hvilket vores rensningsanlæg ikke beregnet til. Derfor monitorerer vi temperaturen hele døgnet, ligesom vi har teknisk tilsyn af bassinet hver uge. Og derfor hæver vi ikke temperaturen på bassinet over den nuværende temperatur, ligesom vi ikke reklamerer med en højere temperatur.

Da lokalet med bassinet har en lavere rumtemperatur end selve bassinet, så afgiver bassinet selvfølgelig varme til lokalet. Derfor vil overfladetemperaturen på vandet altid være lavere end bassinets gennemsnitstemperatur.

På baggrund af de henvendelser vi har modtaget, vil vi naturligvis lave ekstreordinære manuelle målinger af vandtemperaturen, så vi sikrer at der er ensartethed mellem de tekniske målinger vi monitorerer og den vandtemperatur på 32-33 grader som vi tilstræber at ramme.

Som med al anden teknik, så kan ting selvfølgelig gå i stykker. Det oplevede vi f.eks. i sidste uge, hvor en magnetventil i vores anlæg blev defekt. Det betød at bassinet en dag blev fyldt med vand på omkring 26 grader, hvilket var til gene for både de indlagte træningsgæster og øvrige brugere af bassinet. Det kan vi naturligvis kun beklage. Det blev dog hurtigt repareret, og bassinet er tilbage i normal drift.

I forhold til rengøring, så tilstræber vi altid et højt hygiejneniveau – både på centeret som helhed, og særligt i vores bassinområde. Derfor er der daglig rengøring af vores bassinområde, Det er naturligvis vanskeligt at undgå, at gulvet bliver glat i et vådrum, som heldigvis benyttes af mange mennesker. Vi er dog i gang med at undersøge, om vi kan gøre noget for at reducere faldrisikoen uden at gå på kompromis med hygiejnen.

Vi har tidligere inviteret på en kop kaffe og en snak om brugernes oplevelser af vores varmtvandsbassin. Denne invitation er endnu ikke blevet accepteret, men den står fortsat ved magt.

Der er flere afsendere af den henvendelse vi har modtaget. Jeg håber derfor at denne besvarelse sendes rundt til de foreskellige underskrivere, ligesom invitationen med kaffe og dialog naturligvis fortsat gælder alle brugere af vores varmtvandsbassin.

 

Med venlig hilsen

Markus Brasholt

Afdelingschef

Afdeling for rehabilitering, Regionshospital Nordjylland.

En kommentar til “Skagen Gigt- og Rygcenter svarer på Åbent brev” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Skagen Gigt- og Rygcenter svarer på Åbent brev”

 • Der var engang

  Tak til:

  – Rosa Christensen, babysvømmeinstruktøren, og Hanne Ankerstjerne Aavang for deres tilsagn om ”også at blive overhørt”.

  – Markus Brasholt for hans foreløbige svar, der desværre mangler analysen af den gennem årene faktuelt dalende bassin temperatur. Problemerkendelsen drukner i de ord vi til stadighed har hørt fra den daglige ledelse. Centerets succeshistorie skal på ingen måde underkendes, og den kan vi kun glædes over. FLOT.

  Men der er et ” før” og et ”efter” i relation til bassinets ideelle temperatur, som ikke kan og skal overses. Vi er jo mange der har været med fra begyndelsen og vi jublede fra starten af, indtil der skete en sænking for 3-4 år siden, som nævnt i vores tidligere skrivelse.

  Der var engang, at det enkelte holds træner stod og svedte på kanten, og vi brugere gik hjem med fuld valuta for pengene i form af både varme og velvære i kroppen.

  Antallet af brugere bag læserbrevet og de to tilsagn ovenfor, er anslået til 70-80 brugere.
  Så vær roligt forvisset om tingenes tilstand. Der er flere der er ophørt den sidste måned.
  Vores kroppe er termometeret.

  Når vi på vores hold måler temperaturen, stort set siden september her i år, binder vi termometeret ved nedgangstrappen til bassinet, ca. ½ meter under overfladen. Det er der vi i løbet af en time har konstateret ,at det ikke er som det var engang. Oftest er vi kun lige under 30 grader. Den tilsigtede temperatur på 30-32 grader ER en saga blot.

  Det glæder os, at centeret nu agter at foretage ekstraordinære målinger af vandtemperaturen.
  Vi vil vente tålmodigt på en problemerkendelse, at der er tale om et ”før” og et ”efter”.
  Der er helt klart noget i vejen med bassinets teknikstyring. Om det skal monitoreres eller kalibreres må eksperterne vide.

  Det er dejligt at I lytter og handler på jeres faste brugeres frustrationer.
  Det ville være så godt at ledelsen og teknikholdet magter denne udfordring.

  Dialogkaffen lyder som en god ide, når I har foretaget nogle målinger.
  Lad os vende tilbage til det medio februar og se om vi kan få landet vores
  kolliderende virkelighedsopfattelser.

  Bedste hilsen
  Susen Dennis.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagen Gigt- og Rygcenter svarer på Åbent brev' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger