Ungeindsats mod angst og depression har betydelig effekt

Illustrationsfoto.

Ungeindsats mod angst og depression har betydelig effekt

9. december 2019 - kl. 8:55 - af

Selvhjælpskurset ’Lær at tackle angst og depression – for unge’, som Frederikshavn Kommune udbyder, har gode effekter på 15-25-årige, der har angst og depression. Det viser en ny, stor evaluering

Antallet af unge med angst og depression, stress og dårlig mental sundhed er stigende. Hvis du som ung bliver ramt af angst eller depression, tilbyder Frederikshavn Kommune selvhjælpskurset ”Lær at tackle angst og depression – for unge.” En helt ny evaluering af kurset for 15-25-årige viser, at det har betydelige positive effekter.

– Vi er rigtig glade for, at vi kan udbyde forløbet i Frederikshavn Kommune. Vi kan se, at det virker og at det giver rigtig god mening, at det er frivilligt tilbud, siger John Karlsson, der er udvalgsformand for Arbejdsmarkedsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Mindre angst, mindre depression, bedre søvn, øget trivsel og bedre livskvalitet er blot nogle af de positive forandringer, som 15-25-årige med angst eller depression kan opnå på selvhjælpskurset. Instruktørerne på kurset har selv været igennem angst eller depression.

– Det afgørende i ”Lær at tackle” er instruktørerne, som gennem egne oplevelser og erfaringer løfter de unges indsigt og læring om dem selv. Vi vil rigtig gerne have flere instruktører, som selv har været igennem forløbet, da vi kan se, at netop den erfaring er en af de virksomme mekanismer i ”Lær at tackle”, siger John Karlsson.

”Lær at tackle” udbydes af 42 af landets 98 kommuner. 483 unge har deltaget i evalueringen, der viser, at 76 procent er tilfredse eller meget tilfredse med forløbet og vil anbefale det til andre. Evalueringen er gennemført lige før kurset, lige efter og fem måneder efter.

Hent evalueringen

Hent resumé af evalueringen

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ungeindsats mod angst og depression har betydelig effekt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger