Læserbrev: En opfordring til mig selv og andre

Læserbrev: En opfordring til mig selv og andre

12. december 2019 - kl. 13:20 - af

En tur på strøget i mange byer – herunder Frederikshavn, Skagen og Sæby – vidner om, at det er svære tider for de lokale handelsdrivende. Adskillige butikker er tomme, og selv om nye undertiden kommer til, er tendensen ret klar: det bliver sværere og sværere at drive fysisk forretning.

En af de væsentligste forklaring må være den øgede nethandel.

Vi forbrugerne benytter sig i stigende grad af muligheden for at købe på nettet. Det giver mening, hvis nettet er den eneste måde, hvorpå man kan få fat på en bestemt vare, men jeg vil gerne appellere til, at vi forbruger tænker sig om en ekstra gang, inden vi undlader at handle lokalt.

Også indkøbsture til Ålborg eller Hjørring trækker omsætning ud af Frederikshavn Kommune  – og dermed skatteindtægter. Faldende skatteindtægter kan betyde ringere budgetter og ringere serviceniveau.

Så når det kommunale budget udfordrer os og vi bliver frustrerede over vejenes tilstand, normeringen i daginstitutionerne, ældreplejen eller antal elever i klasserne, skal vi minde os selv om at købe lokalt, da det også er med i det store økonomiske kredsløb, Så det er altså vigtig at støtte op de lokale forretninger og lægge vores indkøb det rigtige sted.

Beskæftigelsen og den kommunale økonomi kommer ind i en ond spiral med konsekvenser for serviceniveauet, hvis nethandelen fortsætter med at stige

Derfor: drop nettet og handl lokalt! 

 

Christina Lykke

Byrådsmedlem SF

4 kommentarer til “Læserbrev: En opfordring til mig selv og andre” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

4 kommentarer til “Læserbrev: En opfordring til mig selv og andre”

 • Der var bare andre tider – i gamle dage. Der er masser af billeder fra dengang det var HayDay for de mange småbutikker i Frederikshavn og Skagen, se bare på facebooksider for nostalgien. Men nu er tiderne så skiftet. Vi vil hellere købe på nettet og få varen bragt til døren og de mange “developere” og lokale håndværkere synes det er så sjovt at købe gamle huse op og lave dem til “skagenshuse” til en høj pris. Derfor uddør de små butikker. Og jeg kunne tilføje, at det er en skidt forretning for det overordnede BRAND, at tiltrække en masse turister, bare for at holde nærmest kunstigt liv i de sidste butikker. Lad dem gå til, så må vi se byerne som de så vil se ud, når den sidste butik er væk. De skifter jo bare udseende, så slemt er det heller ikke. En by uden “gadestrøg” er en gammeldags konstruktion. Byggede man en ny idag, ville den kun indeholde caféer og WC-faciliteter og parkeringspladser. Vi er jo allesammen selv skyld i det, så der er ingen at pege fingre ad.

 • Ja handel lokalt men hvorfor starter kommunen ikke med det selv og ikke bruger taxa’er fra andre kommuner for der får de slet ingen skattepenge retur. Det er mange år siden kommunen har brugt lokale vognmænd. Nåååå ja det er de andre som skal gøre det

 • Edith Villadsen

  Jeg er helt enig i at for vores egen skyld bør vi handle lokalt
  Når man tilmed får en super betjening
  Sker at en forretning ikke har den ting man går efter, så tilbyder de ofte at skaffe den Hvordan mon vor by ville se ud her i december hvis vi ikke have de julepyntede gader og forretningerne
  Glædelig jul

 • Lotte Sørensen

  Cristina Lykke
  Ja det er meget godt! Lige en lille historie herfra. kiggede på en bestemt vare i en netbutik, men bestemte mig for at gå ned i den fysiske butik i Skagen. Spurgte til varen, men fik det svar, at det havde de ikke, for de kunne jo ikke ha alting i butikken. Hvad gør man så?

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Læserbrev: En opfordring til mig selv og andre' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger