Forsyningens lærlinge og elever klædes grundigt på

Forsyningens lærlinge og elever klædes grundigt på

27. december 2019 - kl. 6:21 - af

Frederikshavn Forsyning A/S har med stor succes valgt at tænke i nye baner hvad angår ansættelser af lærlinge og elever. Tiltaget er med det formål at klæde dem endnu bedre på til erhvervslivet.

Forsyningen har i år stillet skarpt på at hjælpe lærlinge og elever til at udvide deres kompetencer ved at lade dem rotere mellem afdelingerne og med eksterne virksomheder. Derved håber koncernen på at kunne være med til at klæde de ansatte lærlinge og elever endnu bedre på til arbejdsmarkedet og ikke mindst øge deres kendskab til afdelingernes funktioner.

Vil tage socialt ansvar
Som større virksomhed i Frederikshavn Kommune finder Forsyningen det væsentligt at tage ansvar for den sociale bæredygtighed. Der er i forvejen et stort fokus på at indarbejde FNs 17 verdensmål, hvor et af målene netop handler om at sikre lige adgang til kvalitetsuddannelse og fremme alles muligheder for livslang læring.

– Hos Forsyningen vil vi gerne tage et socialt ansvar overfor de, der ønsker at tage en erhvervsrettet uddannelse, og forhåbentligt kan vi hjælpe vores lærlinge og elever til at udbygge deres faglige kompetencer ved at give dem indsigt i driften på tværs af afdelingerne og i samarbejde med eksterne virksomheder. Det giver vores lærlinge og elever dels et bedre kendskab til arbejdsområderne internt i koncernen, og dels får de flere ”værktøjer” til at kunne begå sig på arbejdsmarkedet efter endt uddannelse. Ved at øge det brede kendskab til vores afdelinger håber vi samtidig på, at vores lærlinge og elever vil kunne se de forskellige jobmuligheder, der i flere tilfælde er indenfor deres respektive fagområder, oplyser Claus Reimann Petersen, administrerende direktør for Frederikshavn Forsyning A/S.

Oplever positiv respons fra lærlinge og elever
Også for lærlinge og elever giver det et godt udbytte at være ansat i Forsyningen.

Nikoline J. W. Michaelsen er kontorelev i Sekretariatet og i Kundeservice.

– Jeg søgte elevstillingen, fordi det er en all round kontorelevplads. Det giver mig en bred vifte af faglige kompetencer igennem mit uddannelsesforløb, og jeg får kendskab til mange flere arbejdsområder og forskelligrettede opgaver. Samtidig bliver jeg udfordret, og jeg lærer endnu flere kollegaer at kende, hvilket kun er et plus i min bog. Jeg vil mene, at jeg bliver godt ”klædt på” til arbejdsmarkedet i fremtiden, fortæller Nikoline.

Daniel Ø. Pedersen er i lære som klejnsmed og har opgaver i Frederikshavn Vand, Frederikshavn Varme og Frederikshavn Spildevand. Foruden det har han opgaver hos den eksterne VVS-virksomhed, Oscar Petersen & Søn. For Daniel er det en fordel at kunne have opgaver internt og eksternt under samme uddannelsesforløb.

– Det er et interessant job med mange forskellige opgaver, så ingen dage er ens, og så er der en masse gode kollegaer, der altid er klar til at lære fra sig. Jeg søgte lærepladsen, fordi det var en delt plads sammen med Oscar Petersen & Søn, og det virkede som et spændende koncept. Det giver mig mulighed for lære meget mere, end hvis jeg var på ét værksted med én mester under hele læreperioden. På samme tid giver det et bedre indblik i, hvordan de forskellige firmaer fungerer, og det vil helt sikkert hjælpe, når jeg bliver færdig udlært, afslutter Daniel.

Forsyningen satser på også fremover at kunne ansætte flere lærlinge og elever i stillinger på tværs af koncernen og med eksterne virksomheder.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forsyningens lærlinge og elever klædes grundigt på' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger