Fokus på ”mindre kontrol – mere tillid”

Ole Rørbæk.

Fokus på ”mindre kontrol – mere tillid”

10. januar 2020 - kl. 15:26 - af

Når Socialudvalget mødes næste gang, afvikles mødet på det tidligere rådhus i Sæby. Her mødes udvalget med Sæby hjemmepleje.

Der startes med en rundvisning ved Sæby hjemmepleje med deltagelse af leder, arbejdsmiljø- og tillidsrepræsentanter.

Programmet indeholder en præsentation af Sæby Hjemmepleje, en orientering om disponering og samarbejdet imellem hjemmeplejen og sygeplejen, og hvordan der arbejdes der med triage osv. i forhold til ”mindre dokumentation og mere tillid”. (Triage er et redskab, der bruges til at sortere og prioritere patienter med akut opstået sygdom, efter den alvorlighedsgrad tilstanden præsenterer sig med. Triage skal sikre en hurtig og korrekt vurdering af alle patienter, red.)

Socialudvalget har besluttet at sætte fokus på temaet ”mindre kontrol mere tillid”. I forbindelse med Socialudvalgets besøgsrunde på de tilbud, som ligger inden for udvalgets fagområde, ønsker udvalget at være i dialog med tillidsrepræsentanter og arbejdsmiljørepræsentanter om dette emne.

Udgangspunkt i 5 punkter

Man forestiller sig, at dette og kommende møder kan tage udgangspunkt i 5 punkter:

  • Hvordan oplever ledere og medarbejdere balancen mellem tillid og kontrol?
  • Hvordan oplever ledere og medarbejdere kravene til dokumentation?
  • Hvornår og hvordan opleves dokumentationen meningsfuld og hensigtsmæssig for borger og medarbejder – og hvornår opleves den ikke-meningsfuld?
  • Hvordan arbejdes der med at modvirke unødvendig dokumentation og bureaukrati
  • Gode forslag, ideer og ønsker

Runder med møder

Siden i løbet af 2020 og 2021 kommer møderunderne bl.a. omkring Sæby aktivitetscenter og Sæby plejecenter, Rosengården i Sæby, Mariested i Sæby, , Ankermedet Plejecenter og Køkkenet(Madservice) samt Aktivitetcenteret, Hybenhus og Nordstjernens dagtilbud på Øresundsvej i Skagen foruden bl.a. Ingeborghus og Kastanjegården i Frederikshavn.

Kommentar fra Socialudvalgets formand

Avisen har bedt formanden for Socialudvalget, Ole Rørbæk Jensen (A) om en kommentar til planerne. Han siger: ”I lyset af bl.a. statsministerens åbningstale, hvor hun satte fokus på dokumentation og minuttyranni, har Socialudvalget taget initiativ til en proces med det formål at styrke dialogen med de ansatte (ledelse og medarbejdere gennem MED-udvalgene), de faglige organisationer og rådene om dette emne.”

Ole Rørbæk Jensen fortsætter: ”Som udvalgsformand er det mit ønske, at vi politisk får skabt rammerne for, at det er tilliden, der er styrende på en sådan måde, at vi frigiver mest mulig tid til borgerne og får greb om det, der ikke giver værdi, og som i værste fald måske bare er blevet noget, vi gør.”

”Jeg er med på, at dokumentation er nødvendig af hensyn til både borgere og ansatte. Men hvornår er dokumentation ikke nødvendig? Jeg er klar over, at der ikke er snuptagsløsninger, og der er dilemmaer, fordi både lovgivning og økonomi sætter rammer. Jeg er imidlertid også overbevist om, at vi ved fælles hjælp og gennem dialogen kan finde nye veje,” lyder det optimistisk fra Socialudvalgets formand.

Tekst: Per Rye

 

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fokus på ”mindre kontrol – mere tillid”' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger