Ansøgningspulje til vuggestuer med sårbare og udsatte børn

Illustrationsfoto.

Ansøgningspulje til vuggestuer med sårbare og udsatte børn

12. januar 2020 - kl. 8:08 - af

Frederikshavn Kommune har i december modtaget positivt svar om, at tre vuggestueafdelinger i kommunen har fået tilskud fra Børne- og Undervisningsministeriets pulje til ”flere pædagoger og pædagogiske assistenter til institutioner med mange 0-2-årige sårbare og udsatte børn”.

Tilskuddet gælder for perioden fra 2020 til 2022 – dog med den betingelse, at puljen for 2020 også videreføres på finanslovene i 2021 og 2022.

Konkret betyder tildelingen, at vuggestueafdelingerne i Børnehuset Spiren i Frederikshavn samt Bødkergården i Østervrå og Thorshøj Børnehus får mulighed for at ansætte mere pædagogisk personale til deres vuggestuebørn i perioden 2020-2022.

De ekstra penge lægges oveni det normale budget og skal anvendes til ansættelse af flere pædagoger og pædagogiske assistenter. Der kan ikke opkræves ekstra forældrebetaling af udgifterne til den styrkede indsats. Samlet andrager tilskuddet omkring 1 ¼ mio. kr. fordelt med 696.303 kr. til Spiren, 312.491 kr. til Bødkergården og 262.885 kr. til Thorshøj Børnehus.

Formålet med puljen er at yde støtte til at styrke kvaliteten i daginstitutionernes indsats for sårbare og udsatte børn i de første 1000 dage gennem ansættelse af flere pædagoger og pædagogiske assistenter i daginstitutioner. De forventede resultater er, at læring og trivsel fremmes for 0-2-årige udsatte og sårbare børn.

I Frederikshavn Kommune var der kun tre daginstitutioner, som opfyldte tildelingskriterierne, og som der derfor kunne søges puljemidler til. Beløbets størrelse afhænger af antallet af vuggestuepladser i afdelingerne på ansøgningstidspunktet.

Tilskuddet forelægges Børne- og Ungdomsudvalget på udvalgets næste møde den 14. januar.

 

 

Tekst: Per Rye

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ansøgningspulje til vuggestuer med sårbare og udsatte børn' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger