Falck advarer: Vand på vejene er lige så farligt som is

Illustrationsfoto.

Falck advarer: Vand på vejene er lige så farligt som is

14. februar 2020 - kl. 7:52 - af

Selvom det har været småt med frost denne januar, så er der stadig risiko for glatte veje, advarer Falck. Især nu, hvor det ser ud til at blive en regnfuld uge. For regn på vejene kan skabe farlige situationer, og Falck er klar i meldingen: Hold øje – og hold afstand!

Vejret har indtil videre været mildt i 2020. Og derfor ånder mange bilister nok lettet op, fordi de kan tage til og fra arbejde uden at tænke på frost og glatte veje. Men med al den regn, der har været og som ser ud til at ramme landet denne uge, skal man faktisk stadig passe rigtig godt på, advarer Falck.

Det er ikke regnen i sig selv, der er farligt. Det er derimod farligt, når store mængder regn samler sig på vejene.

“Når du rammer en stor vandpyt med bilen, er der risiko for aquaplaning. Det betyder, at du faktisk hører hen over vandet, og at bilen slet ikke har greb om vejen. Det betyder desværre en stor risiko for ulykker,” forklarer Gert Elgaard Larsen, der er driftschef hos Falck.

Falck oplever jævnligt at skulle hjælpe biler, der er blevet overrasket af vandet. Derfor opfordrer Falck bilisterne til at sætte farten ned, køre efter forholdene og ført og fremmest holde god afstand.

“Selvom vi indtil videre har haft lidt færre koldstarter denne vinter, så har vi bugseret mange biler væk fra vejene efter blandt andet udskridninger,” siger Gert Elgaard Larsen.

Regnen har ændret karakter
Det er imidlertid ikke kun vand på vejene, du skal være opmærksom på som bilist for tiden. Ifølge Falck har regn-situationen ændret sig de seneste år, og det skaber også farlige situationer på vejene.

“Det regner ikke bare stille og roligt og over lang tid længere. Det gør det selvfølgelig nogle gange, men vi oplever i højere grad, at der kommer pludselige skybrudsagtige regnskyl, hvor sigtbarheden bliver rigtig dårlig,” siger Gert Elgaard Larsen.

En tredje situation, man skal være opmærksom på disse dage, er morgentimerne, når det regner eller bare småregner. Det er stadig mørkt længe om morgenen, og genskæret fra lygterne gør det endnu sværere at se. Derudover er der tæt trafik, og vandet står op over lastbilerne, når man forsøger at overholde dem.

“Der kan opstå mange farlige situationer på sådanne dage. Så kør efter forholdene – og hold nu afstand,” opfordrer Gert Elgaard Larsen.

Tre gode råd til bilisterne
• Hold afstand
• Sæt farten ned – især ved kraftig regn, hvor sigtbarheden bliver dårlig
• Vær opmærksom på vejbanen og forholdene

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Falck advarer: Vand på vejene er lige så farligt som is' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger