Man bliver så træt!

Man bliver så træt!

18. februar 2020 - kl. 8:28 - af

Når man åbner sin avis lørdag den 15. februar og igen ser et læserbrev fra Mogens Bandholm med negative udgydelser omkring Bjarne Kvist, René Zeeberg, Megafons undersøgelse, turismen i Skagen og meget, meget mere. Det ville klæde Mogens Bandholm at gå efter bolden og ikke manden – ligesom det kunne være rart med konstruktive indlæg, så man kunne have en dialog med manden, der åbenbart anser sig selv som Skagens svar på den geniale detektiv Tin-Tin.

Meget tidligt i Mogens Bandholms karriere som læserbrevskribent i diverse medier og modstander af turismen i Skagen forsøgte vi i Turisthus Nord at komme med nogle saglige argumenter for, hvad turisterhvervet betyder for Frederikshavn Kommune – i arbejdspladser og omsætning, da vi synes at en dialog skal være baseret på faglighed og fakta. Men på Mogens Bandholm preller det af som vand på en gås. Han fremturer stædigt og får både spalteplads og Tv-tid – mens vi professionelle aktører står tilbage med viden og indsigt, som Mogens Bandholm (og visse medier) ikke interesserer sig for eller i bedste fald negligerer.

Jeg anerkender fuldt ud Mogens Bandholms ret til at mene, som han gør – men jeg vil opfordre til, at der argumenteres på en ordentlig og sober måde – og meget gerne med udgangspunkt i fakta – og ikke med udgangspunkt i citatet: ”Hvis det er Fakta, så benægter a Fakta” (folketingsmedlem Søren Kjær (1827-1893)).

Jeg er også klar over, at dette indlæg sikkert vil medføre en spand glødende kul over mit syndige hoved –  men jeg synes faktisk, at Mogens Bandholms ”15 minutes of fame” (Andy Warhol) har varet længe nok – og i virkeligheden også gjort skade nok i form af træls medieomtale – når sandheden er, at Skagen elsker gæster, og gæsterne elsker Skagen.

Ulla Mosich
Aalbæk gl. Kro
Formand Turisthus Nord

24 kommentarer til “Man bliver så træt!” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

24 kommentarer til “Man bliver så træt!”

 • Det er efterhånden blevet en lang sag, den med spørgsmålet om hvor vilde skagboer er med turismen, som den er i dag, eller de gerne vil af med den til fordel for en mere afdæmpet version. Med skagboer forstår jeg, at man bor i byen hele året og man ikke er deltidsskagbo og kun bor i byen nogle måneder om sommeren.

  Da jeg gik i folkeskole lærte jeg at 2 plus 2 er 4. Og da jeg kom på handelsskolen lærte jeg at turisme er godt for Danmark, bare sådan. Det er godt for BNP, for en enkelte by og det lokale erhvervsliv, an møder fremmede folkeslag og så videre. Det blev fortalt som en plushistorie.
  Den lærdom har efter mange år i medierne spredt sig til at være en folkelig bias. Nu ved alle bare, at turisme er godt for Danmark. Derfor er det ikke så sært hvis de svarer i den (positive) retning, når de bliver spurgt om noget om turisme. De vil jo heller ikke fremstå som de dumme, som ikke forstår, at vækst og (god) økonomi ikke er vejen frem, vel? Så vidt folkehavets røst.

  I sagen om hvor vidt der er for mange og af de forkerte turister i lille Skagen, så er
  der er mindst tre parter i sagen: skagboer (for og imod masseturisme), lokalpolitikere (for og imod masseturisme) samt Turisthus Nord, der er en professionel medlemsbaseret fællesorganisation for de tre turistbureauer for de tre nordlige byer; Sæby, Frederikshavn og Skagen. Der er flere nuancer indenfor hver af de tre grupperinger, idet der også indenfor gruppen af skagboer er erhvervsdriven som har stor interesse i at få så stor omsætning som muligt, og indenfor gruppen politikere er der den typisk rød/blå konstellation med hver sin vægtning af penge og vækst contra naturbeskyttelse.

  Det er altid klogt at se på aktørers præmis og interesse; i bestyrelsen for Turisthus Nord sidder der hovedsagelig personer, som har der udkomme fra egen butik, det gælder blandt andre formanden som ejer Gl. Ålbæk Kro, en som er direktør i Fanden Hotel Frederikshavn, en anden er direktør i Danhostel Frederikshavn City og så videre kører det, to fra to handelsstandsforeninger, og et par udpegede medlemmer Frederikshaven Kommune og en fra et erhvervsråd, og endelig en fra byrådet.
  Det er jo ikke så overraskende, at man efter at have set sammensætningen af bestyrelsen for Turisthus Nord tænker, at de nok mest har på sinde at skaffe erhvervslivet godt vilkår i de tre byer. Sådan kort sagt, for det her er jo ikke en rapport.
  Den ansatte direktør der, ser jo selvfølgelig også sagen og verden som et sted af afsætte ting i. Ser man ind på der webside, fremstår turisthuset, som et meget moderne webmarketingbureau med styr på Facebook, GoogleAd, SEO og mere af det frække, som kan generere salg. Til medlemmerne som er selvstændige erhvervsdrivende i de tre byer. Som selvfølgelig er interesserede i at få turister til byen, som de kan sælge deres ting til.

  Det er dermed også ud ad samme vej, ideen om at spørge 1000 tilfældigt udvalgte i Skagen om deres syn på turisme i Skagen, især når de udsættes for en brugerundersøgelse af den billige slags. Det siger jeg fordi der kun var 4 spørgsmål og spørgsmålene ikke var genereret af en fokusgruppe. Desuden er mindst to af dem decideret biaset (læs vejledende) og dermed diskvalificerede i min optik – og jeg har tidligere gennemført større undersøgelser plus voxpops.

  Hvis jeg forestiller mig en gammeldags vægtskål med to skåle på, ser jeg en overvældende overvægt på den ene side og en tynd mand på den anden side. Han hedder Mogens Bandholm. I den lokale presse (Skagens Avis) ser jeg ofte, at sympatisører på uklædelig vis er enige om, at latterliggøre ham. Endda forlange at avisen censurerer eller helt læger at offentliggøre hans skriverier. Endda bestyrelsesformanden for det omtalte turisthus gør det, og falder lige der i den samme gryde, som hun mener bandholm spiser af. Hun omtaler 3/4 af tiden manden og ikke bolden, så det er ikke så smart, når hendes ærinde sikkert var var at vise det modsatte.

  Mit råd til Mogens er, at droppe bolden, du får aldrig mål i den anden ende af banen. Der er for mange, der er enige med hinanden i sagen og det er helt lige meget, om du synes, du har mest ret. Det er faktisk muligt du har ret, men lige nu er du den eneste som ser det klart. Det er selvfølgelig også meget federe at være sammen med mange, om at mene noget positivt og sige den med at vækst er godt, end det er at sige nej, nu skruer vi ned for blusset. Frygten breder sig, hvor skal pengene så komme fra? Du kan selvfølgelig fortsætte kampen for fornøjelsens skyld, men vinde den kan du ikke. Måske om 10 år begynder nogle at fatte, at turisme har bagsider og så kan du få fred i sindet.

 • tom allan Petersen

  vi har i rigtig mange år holdt ferie i skagen ,og altid følt os velkommen, det være sig på resturanter hos de handlende, osv på kompasset får vi altid en særlig velkomst, jo vi synes også at skagen kan lide turisterne, vi ses hilsen de 4 par fra oense

 • Anders Jørgensen

  Eva Lykke Laursen

  Tung, larmende ligegyldig plasticmusik ude som inde kommenterer du ikke? Ved du at mennesker bliver syge af det?

  Venlig hilsen
  Anders Jørgensen

 • Eva Lykke Laursen

  Mega godt skrevet Ulla..
  Vi gæster skønne Skagen mange gange om året, og det er både sommer og vinter, og vi nyder det. Vil sige at det er nok er om sommeren, vi er der mest.. Men sådan bliver det ved at være for os. Der findes ikke et sted som kan måle sig med Skagen, lyset, luften, og skavboerne.. vi blev endda gift i museums haven, og det var under visefestival 2018. Der var sol, sommer og mega hygge. 😊

 • Birger Thisted Jørgensen

  Tænk at en person kan få så meget omtale, når vi tænker på at vedkommende selv har valgt at bosætte sig lige i smørhuldet (med larm og høj musik), hvorfor f….. valgte han ikke at flytte 200-300 meter væk, så havde han ikke hørte “larmen”, men nogle mennesker elsker at gøre opmærksom på sig selv og tro at deres mening er den alle mener, personligt er jeg skuffet over den negative omtale Skagen har fået, håber ikke den er skyld i at nogle turister tror at vi i Skagen ikke vil se alle dem der elsker Skagen – så Ulla rigtigt godt skrevet.

 • Ingen er tvungen til at bo eller være i Skagen. Jeg og min kone har boet der i 2 omganger, plus alle ferieture til Skagen og naturen. Det må være alderen og nostalgien der trykker “gubben”. Alt “VAR” jo bedre førhen. Altså et helt naturligt beteende, som man ikke skal bryde sig om. Det vigtigeste er jo at folkKOMMER TIL SKAGEN, og det gør vi selvklart, som altid. Vi ses.

 • René Kibsgaard Frandsen

  Godt skrevet Ulla, med respekt for modparten. Der er en del som kommenterer her inde og på de sociale medier, der ikke ved hvordan de skal opføre sig. Jeg kan huske som barn, hvor jeg begyndte at arbejde i Handelsgartneriet. Efter en lang vinter, så vi frem til når turisterne begyndte at komme, i sommerhusene og på Hotellerne. Vi skulle rundt at plante til, en skøn tid gik igang. Hvis man har været væk i mange år, skal man passe på med, at tro Skagen var som dengang. Så skulle vi alle gå rundt som kustoder, i det lille fisker samfund som dengang. Så var der ikke sket en udvikling, nye muligheder og arbejdspladser, det ville være uhyggelig tanke.

 • Vibeke Christensen

  what is not to like ved Skagen??? Lyset,havet,stranden,klitterne,menneskene, der er charmerende, både lidt uden for mylderet, og midt på Hovedgaden.
  Har altid elsket byen på grund af strandene, klitterne,lyset,solopgangene,naturen,skønneste sted i hele Danmark.
  Nu

 • Anker Jørgensen

  Mogens er HELT OG ALDELES overbevist om at det er alle dem der er imod ham der bestemmer hvornår turister besøger Skagen, sådan får han det i hvert selv til at lyde. Han vil gerne have turister til byen, men kun når det passer ham ??? Turisterne kommer når det passer DEM, Mogens, FAT DET. Derfor bliver de erhvervsdrivende nødt til at have fuld gang i deres forretninger, når der er mulighed for indtjening, det er ligesom det de skal leve af…..

 • Jette Rasmussen

  Så flot skrevet Ulla, jeg giver dig helt ret i det skrevne. Man bliver som Skawbo så træt og i dårligt humør over alle Mogens Bandholm skriverier med hans negativitet i forhold til vores dejlige by med alle diverse tiltag hen over året som vi, de fleste Skawboer elsker og nyder. Hver årstid har sin charme, både forår, sommer, efterår og vinter. Jeg græmmes over diverse negative udtalelser, idet jeg ved, at de fleste Skawboer, ligesom jeg selv nyder vores dejlige by med al den aktivitet vi har og syntes det er træls at alle vores gæster kan få en forkert opfattelse af os og vores by / landsdel

 • Nicolaj Gajhede

  kære Mogens Bandholm
  Forstår slet ikke at du er flyttet tilbage til Skagen, når du ved at Skagen er fyldt med mange og glade turister hele sommeren. Du vidste vel der var musik i centrum og på havnen, som der har været i rigtig mange år, som du nu klager over. Jeg forstår ikke man vælger at flytte til en turistby hvis man ikke ønsker at være en del af det ( tiderne har ændret sig). Du skriver også at du er glad for turister, men det gælder så ikke dem der hygger sig om aften / natten kan jeg regne ud. Det er jo dem der “larmer”.
  Nu skriver du jo selv at du gerne vil have spredt turisterne ud over hele året, men de fleste af turisterne vil jo være her i sommerperioden. De kommer også i vinterferien og efterårsferien og påsken o.s.v. Så i bund og grund er de her jo næsten hele året. De bestemmer da heller ikke hvor og hvornår du skal holde ferie.
  Jeg tror ikke du er helt klar over hvor mange arbejdspladser der bliver skabt i løbet af en sommer og hvor diverse turist erhverv kan tjene deres penge til at holde sig kørende resten af året, så de stadig kan holde åbent for os fastboende resten af året.
  For mit og mange andres vedkomne er alle turister velkommen.
  Forsat god dag.
  Mvh
  Nicolaj Gajhede

 • William Petersen

  Glimrende skrevet, Ulla.

 • Fantastisk skrevet Ulla 👌🏻
  Ham Mogens Bandholm er og bliver en kværulant.

 • Godt brølt løvinde 😉

 • Christian Kjeldsen

  Fremragende skrevet af en aktør, der ved hvad der foregår…

 • Et velbegavet indslag. I lighed med Bjarnes. Jeg er helt med Jer og enig i, at turismen i den form vi ser er en vigtig del af hele vor eksistens og ikke så forfærdelig som nogen “mørkseere” mener.

  Jeg har 2 forslag:
  Mogens: Du sætter noget i gang (et projekt der trækker i den retning du vil) så du i fremtiden kan blive bedømt på handling frem for udsagn om, hvad vi andre skal/bør gøre.

  Vi andre: At tie udsagnene ihjel. Lad være at kommentere. Skulle du kommentere, så bliv aldrig personlig.

 • Henrik Andersen

  Tak! Ulla Mosich.
  For at gøre alle os trætte en tjeneste; du er absolut ikke den eneste, der bli’r så træt.
  Formentlig vil manden ikke nøjes med de “minutes of fame”, han allerede har tilranet sig, så den kolde spand vand eller varme læs glødende kul, der venter dit syndige hovede, skal du regne med. Men, det er slet ikke så galt – han er efterhånden en joke, som mange taler om, så egentlig fint nok, hvis han kommer med flere udgydelser efter dit indlæg. Så vi kan holde morskaben i gang – til glæde for både fastboende og turister…
  Det seneste morsomme er, at han – gu’ hjælpe mig – er begyndt at lave opslag på Facebook-siden “Skagen elsker gæster” – dét er skisme da larmende morsomt…

 • Nok et af de klogeste opslag, der er skrevet længe.

 • Mogens Bandholm

  Kære Ulla Mosich,
  Tillad mig at kommentere dit indlæg, som mange steder er misvisende.

  Fra starten af denne debat har jeg som i andre fora “gået efter bolden”, og ikke manden. Det gjorde Bjarne Kvist derimod ikke. Så han satte standarden.

  Jeg har, åbenbart forgæves fra start sagt, at jeg ikke er imod turister – gerne flere, bare over hele året, Ikke som den overturisme der er nu.

  Du efterlyser konstruktive indlæg og dialog. Jeg har gang på gang skrevet om de problemer andre ferie destinationer som Rom, Firenze, Venedig, Barcelona, Brugge, Amsterdam, Berlin, København og mange andre har, og hvad de gør for beskytte deres by , deres infrastruktur og natur. Men det har, som du selv skriver prellet af på jer, som vand på en gås. I uge 32 sidste år bad jeg Rene Zeeberg om et møde for at tale om turismen, men selv efter flere rykkere fik jeg ikke noget svar.
  Borgermødet i november var trods Bytingets anstrengelser om et møde der skulle føre til dannelse af arbejdsgrupper for en langsigtet strategi – en fiasko. Der var ingen, ingen spørgsmål til forskeren fra CBS efter hendes oplæg.

  Jeg havde egentlig tænkt mig ikke længere at deltage i debatten efter borgermødet, men den omtalte Megafon undersøgelse var for useriøs – Skagboerne er vilde med turister- baseret på 4 intetsigende spørgsmål, og uden interesse for Skagen i fremtiden.

  Så Ulla Mosich, min interesse er at bevare Skagens Sjæl og værdighed i en fornuftig symbiose med vores turister.

  Med venlig hilsen
  Mogens Bandholm

 • Hermand Frænde

  det er så rigtigt hvad du har skrevet Ulla, den gode hr. Bandholm ejer slet ikke realitetssans, hvordan kan man finde på, når man er gammel skawbo, som han jo påstår han er, at flytte ind i minefeltet, da den gode Bandholm var ung og boede i Skagen var det jo “fregatten” og jeg kan selvfølgelig ikke bevise at han kom og festede der, men de gjorde jo de fleste, og tro mig, det gik ikkestille for sig

 • Lotte Scherlund

  Saadan Ulla – lige saadan det er med Mogens Bandholm – man blir i daarligt humør over alle hans negativiteter.

 • Godt brølt løve. Vi bor i Viborg og været fastligger på
  Camp i over 20 år. Elsker Skagen, naturen og den
  hyggelige og ligefremme måde vi oplever hos jer.
  Fortsæt endelig med det. 👍🏻 😊 Mvh. Egon

 • Godt skrevet Ulla, kunne ikke være mere rigtig og præcist skrevet. Du har kæmpe opbakning til din holdning og mening fra lokale og os der gæster Skagen med jævne mellemrum og følger med i hvad der rører sig i Skagen via Skagen Avis.

 • Palle Steffensen.

  godt skrevet, og god mening om Mogens Bandholms “udgydelser”
  Han skulle være blevet hvor han var! Han har slet ingen fornemmelse af, hvad vi fastboende tror og mener.
  Flyt til et bedre sted, end der hvor han bor nu.

  alle ved at det er Skagens Uroligste( og hyggeliste sted i den korte sommer).

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Man bliver så træt!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger