Imponerende fremmøde

Hans Nielsen, Lokalsamlingen, fortalte med sit sædvanlige glimt i øjet om, hvordan fiskerlejet formentlig var blevet til.

Imponerende fremmøde

23. februar 2020 - kl. 13:22 - af

Imponerende, at 116 skagboer brugte deres torsdag aften på at se Skagens identitet og udvikling i et nyt – og skråt – lys. Det glædede Bytingets bestyrelse!

Hans Nielsen, Lokalsamlingen, fortalte med sit sædvanlige glimt i øjet om, hvordan fiskerlejet formentlig var blevet til og havde udviklet sig til en by med nu omkring 8.000 indbyggere. De fleste i samme aldersklasse, i al fald efter hårfarven på forsamlingen at dømme!

Flemming Borreskov, deltidsskagbo, overtog stafetten og gjorde forsamlingen begribeligt, at en by med det indbyggertal overhovet ikke burde kunne rumme alle de institutioner, butikker og herligheder, som byen faktisk rummer. Borreskov lagde et verdensperspektiv ned over temaet og konkluderede, at succesfuld udvikling på netop dette grundlag forudsætter et tillidsfuldt og aktivt samspil mellem ”byledelsen”, dvs. byrådet, erhvervslivet og civilsamfundet, det vil f.eks. sige Bytinget.

Peder Baltzer, stadsarkitekt i Aalborg, fortalte om Aalborgs udvikling fra en industriby fyldt med røg, støj og møg til en spændende studie- og kulturby, hvor man forsøger at forny og forandre efter de principper, som Borreskov netop havde omtalt.

Herefter var det op til forsamlingen sammen med Borreskov at transformere verdensperspektivet og erfaringerne fra Aalborg til Skagen niveau. Efter flere indlæg med konkrete bud på, hvor bæredygtighed, livskvalitet og modstandsdygtighed (mod f.eks. klimaforandringer) synes at gå op i en højere enhed og eksempler på, hvor dette aldeles ikke er tilfældet, konkluderede aftenens ordstyrer Erik Hatt, næstformand i Bytinget, at tinget på sin generalforsamling den 30. marts vil drøfte, om – og i givet fald – hvordan arbejdet med byens identitet og udvikling kan fortsættes. Inden da modtager Bytinget med glæde forslag.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Imponerende fremmøde' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger