Forslag om at reparere vagtlæge-ordning stemt ned i regionsrådet

Forslag om at reparere vagtlæge-ordning stemt ned i regionsrådet

26. februar 2020 - kl. 9:11 - af

Redaktionen har modtaget nedenstående fra DF’s regionrådsgruppe, Ib Madsen, Erik Høgh-Sørensen, Anne Mette Mortensen, Jørgen Hammer Sørensen:

Dansk Folkepartis forslag om at forbedre den vagtlægeordning, som har udløst borgerbekymring, blev tirsdag nedstemt af 32 regionsrådsmedlemmer mod otte.

Dermed bliver fire regionale lægevagter lukket helt officielt 1. marts i Skagen, Brønderslev, Brovst og Farsø, uden at PLO bliver spurgt om at lave en tillægsaftale.

En sådan tillægsaftale erklærede PLO-formand Christian Freitag sig ellers åben over for at forhandle. 

Dette tilsagn kom Freitag med mandag under en FOKUS-debat på TV2 Nord.

Trods denne oplysning blev DF-forslaget om en tillægsaftale stemt ned af Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og SF.

For forslaget stemte radikale, Enhedslisten, Thomas Hav (UP) og Dansk Folkeparti, bl.a. med det argument at regionens Akut- og Praksisudvalg burde have arbejdsro til at imødekomme borgerønsker og holde borgermøder, inden vagtlægelukningerne bliver sat i værk.

 

Beslutning – Forslag fra Dansk Folkeparti om tillægsaftale vedr. vagtlæger:

For at sikre tryghed og nærhed i nordjysk sundhed foreslås det at udskyde PLO-vagtlægeaftalens ikrafttræden indtil efter regionsrådsmødet 31. marts 2020. I den mellemliggende periode undersøges det i samarbejde med PLO, hvordan en robust tillægsaftale kan forbedre situationen for borgere i Farsø, Brovst, Skagen og Brønderslev, herunder evt. opgaveglidning fra læger til sygeplejersker.

Baggrund:

Dette forslag har til hensigt at bevare Region Nordjyllands strategiske mål om borgernær sundhed uanset postnummer.

Der findes fortilfælde, idet lægevagtsaftalen af 2007 mellem PLO og Region Nordjylland fik en tillægsaftale vedr. Brovst med ikrafttræden 1. april 2009.

En udskydelse rummer endvidere den fordel, at regionens Akut- og Praksisudvalg reelt får tid til at inddrage borgerne og arbejde på at finde innovative løsninger.

Forslagsstillerne noterer sig, at begge parter har mulighed for aftaleopsigelse, både jf. §10 i Lægevagtsaftale af 2007 og jf. den seneste aftale af 7. januar 2020, afsnittene 8 og 9.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Forslag om at reparere vagtlæge-ordning stemt ned i regionsrådet' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger