Reduktion af vandindvinding på Skagen Kildeplads

Reduktion af vandindvinding på Skagen Kildeplads

1. marts 2020 - kl. 9:58 - af

Frederikshavn Vand A/S har i februar 2012 og i april 2019 annonceret reduktion af vandindvinding til Skagen Vandværk, og denne udvikling vil fortsætte i de kommende år. Reduktionen vil være afhængig af tilgangen af nye kunder og driften på Tolne Vandværk.

Reduktion af vandindvindingen kan ændre grundvandsforholdene i området, og grundvandsspejlet vil vende tilbage til det naturlige niveau uden vandindvinding. Reduktionen kan ikke relatere sig til de generelle problemer med afvanding i Skagen. Disse kan udelukkende henledes til klimaudfordringer, hvor vi i de senere år har oplevet større mængder af nedbør.

Lodsejerne i de beskrevne områder må selv foranstalte vurderinger med henblik på netop deres ejendom, og hvorledes de kan imødegå forholdet.

Har du spørgsmål, kan du henvende dig til Forsyningen, tlf. 9829 9000 eller via mail forsyningen@forsyningen.dk.

Frederikshavn Vand A/S fik i 2012 den rådgivende virksomhed NIRAS til at vurdere de hydrologiske konsekvenser af den første reduktion af vandindvindingen på Skagen Kildeplads, og den beskrevne udvikling af grundvandsspejlet vil i de kommende år fortsætte mod et naturligt niveau uden vandindvinding.

Notatet fra 2012 vil ikke blive genberegnet, da det udelukkende er en beregning af vandindvindingens konsekvenser, og der ikke indgår andre faktorer, så som ændringer ved afvanding gennem grøfter og vandløb, ændringer af nedbør og øvrige forhold i området, som er blevet reguleret for at genskabe den naturlige grundvandsstand.

Det omtalte notat fremgår af Forsyningens hjemmeside www.forsyningen.dk under menupunktet Vand og kan endvidere rekvireres ved henvendelse til Forsyningen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Reduktion af vandindvinding på Skagen Kildeplads' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger