Tør du blive Junior Ranger?

Tør du blive Junior Ranger?

5. marts 2020 - kl. 6:49 - af

Netop nu søger Frederikshavn Kommune børn mellem 11 og 13 år til et nyt hold Junior Ranger. Så kender du et nysgerrigt og naturelskende barn, som elsker at opdage naturen og dens hemmeligheder?

År 2020 er skudt i gang, og Frederikshavn Kommune søger 8 drenge og 8 piger til et nyt hold Junior Ranger. Junior Ranger uddannelsen er for børn mellem 11 og 13 år, som er friske på at opleve naturen, undersøge dyrene og deres liv. Junior Ranger uddannelsen gemmer på mange oplevelser for børnene, og de skal bl.a. tælle og undersøge knogler i uglegylp, møde nattens dyr og gå på jagt. Der er også en overlevelsesweekend, hvor børnene skal overnatte i Bangsbo Dyrehave og opleve naturen helt tæt på.

De kommende Junior Rangere lærer om dyrene i de danske skove og den danske natur. Børnene skal opleve flagermusene om natten. Her måler de deres skrig, som mennesker normalt ikke kan høre, og lærer mere om, hvordan flagermusen jager. De nye Junior Rangere vil også opleve hjortene helt tæt på og lære meget mere om Danmarks mægtige rovfugle.

Junior Ranger
Det hele begyndte i USA i 1930’erne og har siden bredt sig til mange lande i Europa. I 2017 kom det til Danmark, her i Frederikshavn Kommune, som den eneste sted i Danmark indtil nu.

Formålet med Junior Rangerne er at få børn ud i den danske natur. De bliver stillet over for nogle udfordringer, som de skal løse med andre børn, så de lærer at blive selvstændige og stå på egne ben.

Hvad kræver det at blive Junior Ranger?
For at blive Junior Ranger skal du bo i Frederikshavn Kommune og være mellem 11 og 13 år gammel. Du skal være modig, nysgerrig og elske at være ude i naturen.

Junior Ranger uddannelsen varer fra april 2020 til marts 2021, hvor børnene bliver færdiguddannet og modtager et diplom. Junior Rangerne holder til i Skovhuset i Bangsbo Dyrehave, men enkelte dage kan afholdes på andre destinationer i Frederikshavn eller Sæby.

Junior Rangerne bliver naturambassadører for Frederikshavn Kommune, og via deres uddannelse får de mulighed for at hjælpe naturvejlederen med naturarrangementer rundt i kommunen.


Vil du vide mere?
Hvis du, dit barn eller barnebarn er interesseret og gerne vil høre mere om Junior Ranger uddannelsen, kan I komme til informationsaften tirsdag den 24 marts 2020 klokken 16.30 – 18.00 på Knivholtvej 15 i Frederikshavn.

Sidste frist for tilmelding er onsdag den 25 marts 2020, hvor du også får svar på, om du er optaget som Junior Ranger.

Ansøgning og yderligere information finder du ved at søge på ’Junior Ranger’ på www.frederikshavn.dk.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tør du blive Junior Ranger?' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger