Nødpasning i fuld gang: Stor ros til forældre

Illustrationsfoto.

Nødpasning i fuld gang: Stor ros til forældre

17. marts 2020 - kl. 8:18 - af

Frederikshavn Kommune er foreløbigt i nødberedskab til og med 29. marts. Det betyder, at skoler og institutioner holder lukkede for alt andet end nødpasning – en situation, som forældrene håndterer flot over hele kommunen.

– Vi vil virkelig gerne rose de mange forældre, der har fundet anden form for pasning af deres børn de næste 14 dage.

Sådan lyder det fra borgmester Birgit S. Hansen mandag den 16. marts, hvor der normalt møder i alt 7.250 børn op på skoler, institutioner og dagplejere i Frederikshavn Kommune. Denne mandag adskiller sig dog fra alle andre mandage, eftersom der kun mødte 33 børn op til nødpasning i kommunens institutioner. Oprindeligt var i alt 90 børn meldt til nødpasning, men størstedelen havde således fundet andre muligheder for pasning mandag.

Børnene fordeler sig på:
66 børn er tilmeldt nødpasning i daginstitutioner – 26 børn har benyttet sig af det.
24 børn er tilmeldt nødpasning i skolerne – syv børn benyttede sig af det.

– Det er simpelthen imponerende, at så mange forældre har fundet løsninger på så kort tid. Og det er godt, at vi kan tilbyde hjælp til de med kritiske funktioner, der ikke kan få hverdagen til at hænge sammen ellers. Det er et rigtigt godt eksempel på, hvordan vi udviser samfundssind og tager ansvar for hinanden, siger Birgit S. Hansen.

Nødpasning er nødvendigt
Selvom der er stor ros til de forældre, der har arrangeret pasning selv, er der også stor forståelse for de, der har brug for nødpasning af deres børn.

– Det er vigtigt, at de mennesker, der har kritiske funktioner, kan få passet deres børn, så de kan hjælpe samfundet igennem den her situation. Derfor har vi indtil videre valgt en model for nødpasning, der betyder, at vi ikke kræver dokumentation fra de forældre, der har behovet. Vi skal stå sammen i denne svære tid og hjælpe de forældre, der har et reelt behov, siger Birgit S. Hansen.

Tilbuddet om nødpasning i Frederikshavn Kommune gælder alle dem med særligt kritiske funktioner i f.eks. sundhedsvæsen og politi, men også forældre i den private sektor, der ikke er hjemsendt. Tilbuddet gælder også børn og unge, der har særlige sociale, pædagogiske eller behandlingsmæssige behov.

En tid med mange forandringer
I øjeblikket venter landets kommuner på en bekendtgørelse fra Børne- og Undervisningsministeriet om kriterier for nødpasningen og om det, der nu betegnes “nødundervisning”. Det kan give behov for ændringer – også i Frederikshavn Kommunes model for børnepasning.

– Vi bevæger os i ukendt land, så det kan også være, at vi bliver nødt til at tilrette nogle ting, når der kommer mere klare retningslinjer fra centralt hold, siger Birgit S. Hansen.

Og Børne- og Skoleområdet er ikke det eneste område, hvor tingene udvikler sig dag til dag. På nuværende tidspunkt er Frederikshavn Kommune i nødberedskab og vil være det foreløbigt til og med 29. marts. Derfor mødes kommunaldirektøren, områdedirektørerne og borgmesteren dagligt i krisestaben og koordinerer indsatsen.

– Lige nu er det vigtigste, at vi alle sammen gør, hvad vi kan for at undgå smittespredning og passe på vores mest udsatte borgere. Det er vigtigt at undgå, at vores sundhedsvæsen bryder sammen, fordi mange bliver syge på én gang. Vi har iværksat en række tiltag for at forsøge at sikre det. Og vi er overvældet over opbakningen både blandt medarbejderne og borgerne – så tusind tak for jeres støtte og for det samfundssind, I udviser, slutter Birgit S. Hansen.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nødpasning i fuld gang: Stor ros til forældre' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger