Dagligvarer må nu leveres døgnet rundt

Dagligvarer må nu leveres døgnet rundt

18. marts 2020 - kl. 5:29 - af

Den seneste tid har der været øget efterspørgsel på dagligvarer. Derfor får dagligvareforretninger dispensation til at modtage forsyninger døgnet rundt.

Der er ekstra stor efterspørgsel på dagligvarer: Toiletpapir, gær og dåsemad har været på indkøbslisten hos usædvanligt mange den seneste tid. Derfor har dagligvarebranchen bedt om øget fleksibilitet i forhold til levering af varer til dagligvarebutikkerne. Frederikshavn Kommune dispenserer nu fra tidsreglerne for varelevering ved dagligvarebutikker i kommunen.

– Der er hverken mangel på dagligvarer i Frederikshavn Kommune eller i resten af landet, så der er ingen grund til at hamstre. Det kan vi vist ikke sige nok gange. Men alligevel handles der mere for tiden, og nu letter vi butikkernes og transportsektorens vilkår i den kommende tid, siger kommunal- og teknisk direktør Mikael Jentsch fra Frederikshavn Kommune.

Dispensationen løber foreløbig frem til og med den 24. marts.

Frederikshavn Kommune dispenserer fra alle administrative bestemmelser eller påbud, der fastsætter støjkrav og tidsbegrænsning for levering af dagligvarer til butikkerne. Det bliver således muligt at levere dagligvarer hele døgnet – også i følsomme perioder som aften, nat og weekend.

Muligheden for dispensation er et ønske fra Miljø- og Fødevareministeriet og Transport- og Boligministeriet med baggrund i dagligvarebranchens forespørgsel.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Dagligvarer må nu leveres døgnet rundt' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger