Tre ansøgninger til kulturdelen af Brøndums Legat

Tre ansøgninger til kulturdelen af Brøndums Legat

1. april 2020 - kl. 7:26 - af

Brøndums Legat uddeles jævnfør fundatsen to gange årligt. Der er en kulturel og en social del, hvor den kulturelle del administreres af Kultur- og Fritidsudvalget. 25 % af afkastet for legatet er reserveret til de kulturelle ansøgninger.

Kultur- og Fritidsudvalget tager stilling til de 3 ansøgninger, der i denne omgang er indkommet til legatets kulturdel. I skyggen af corona-pandemien sker dette som Skype-møde i dag den 1. april.

Tilskud kan søges til initiativer, der har som formål at fremme den tidligere Skagen Kommunes kulturelle udvikling. Ansøgninger om tilskud skal belyse idé og formål med initiativet og indeholde budget og tidsplan for dets gennemførelse. Der er i alt 10.000 kr. til uddeling.

En af ansøgningerne kommer fra Forlaget Mellemgaard, der søger om støtte til bogudgivelse af fhv. turistchef i Skagen gennem 25 år, Bent Hardervig. Bogen vil omhandle badehotellerne ved Kandestederne: ”Hjorths Hotel”, ”Kokholms Hotel” og ”Kandehus”. Bogen forventes udgivet i juni 2020. ”Hjorths Hotel” havde fungeret som badepensionat siden 1890, ”Kokholm siden 1906 og ”Kandehus” siden 1932.

Skagen Kammermusikfestival søger 10.000 kr. til afholdelse af festival, som finder sted i Skagen i oktober 2020. Kulturhus Kappelborg søger tilskuddet på vegne af alle samarbejdspartnere: Skagen Kunstmuseer, Skagen Kirke, Kulturskoler i Nordjylland og MGK i Aalborg. Skagen Kammermusikfestival blev først gang afholdt i oktober 2019.

Endelig søger Skagen Internationale Opera Masterclass 10.000 kr. til gennemførelse af masterclass i uge 33. Forløbet inkluderer offentlige foredrag og afsluttes med offentlige koncerter. Kulturhus Kappelborg søger på vegne af samtlige projektets samarbejdspartnere, som også er Skagens Kunstmuseer, Frederikshavn Kommunes Musikskole og Kulturskolerne i Nordjylland.

Kultur- og Fritidsudvalget består af formanden Mette Hardam (V), Bjarne Kvist (A), Ole Rørbæk Jensen (A), Asger Møller Mortensen (V), Brian Kjær (A), June Menne (A) samt Bjarke Dyhr Lynnerup (A).

 

Tekst: Per Rye

 

En kommentar til “Tre ansøgninger til kulturdelen af Brøndums Legat” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Tre ansøgninger til kulturdelen af Brøndums Legat”

  • Det er besluttet at yde 5000 kr. til Skagen Kammermusikfestival og 5000 kr. til Skagen Internationale Opera Masterclass.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Tre ansøgninger til kulturdelen af Brøndums Legat' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger