Affaldsindsamlingen udsat til efteråret – men vi samler allerede nu

Affaldsindsamlingen udsat til efteråret – men vi samler allerede nu

14. april 2020 - kl. 8:16 - af

Danmarks Naturfredningsforenings årlige affaldsindsamling er flyttet fra søndag d. 26. april til lørdag d. 19. september pga. corona-situationen. Men selvom den store fællesindsamling må vente, kan man sagtens samle ind allerede nu, så længe man gør det hver for sig. Sådan lyder opfordringen fra foreningen, der har tilføjet et nyt element til indsamlingen.

For mange danskere er den årlige affaldsindsamling et fast forårsritual. Her mødes folk til indsamlinger over hele Danmark for at befri deres lokale natur for affald, så den er pæn og klar til både forår og sommer. I 2019 var der over 1.000 indsamlinger spredt ud over hele landet.

I 2020 skiftes forår imidlertid ud med efterår, da Danmarks Naturfredningsforening pga. corona-situationen har udsat Affaldsindsamlingen til den 19. september. Denne dag er ikke tilfældig, for her samler hele verden nemlig affald i anledning af World Cleanup Day – en begivenhed, der altså nu også får støtte fra den 14 år gamle danske affaldsindsamling.

– Affaldsindsamlingen er for mange en sand forårsbebuder, og vi er selvfølgelig ærgerlige over, at det ikke bliver sådan i år. Men når det så er sagt, så er vi rigtig glade for at kunne yde et bidrag til den internationale indsamling i september, siger Anders Vogel, der er projektleder på Affaldsindsamlingen.

Spontane indsamlinger bliver officiel del af Affaldsindsamlingen

Affaldsindsamlingen forløber normalt sådan, at frivillige kan møde op til en indsamling på den officielle indsamlingsdag. Det kan man også i år, men altså først til efteråret.

Det er dog lidt for længe at vente for de mange ivrige indsamlere, der gerne vil ud i det gode forårsvejr med handske og sæk. Derfor er der nu åbnet for, at alle, der samler affald på egen hånd, allerede nu kan registrere deres affald hos Danmarks Naturfredningsforening – og herved blive en del af det officielle resultat for Affaldsindsamlingen 2020.

Registreringen er åben året ud, og kan findes på affaldsindsamlingen.dk. Her kan man registrere, hvor meget affald man har samlet – herunder antal stykker plastik og dåser m/u pant.

Danmarks Naturfredningsforening har i samme forbindelse oprettet Facebook-gruppen  ”Danmark samler affald”, hvor man kan følge med i årets Affaldsindsamling, og hvor de mange indsamlere kan dele deres oplevelser med hinanden.

Skolerne og dagtilbud samler ind, når de er tilbage

Sidste år var 146.000 børn og unge fra skoler og dagtilbud tilmeldt Affaldsindsamlingen. Normalt samler de mange lærere, pædagoger og børn affald i løbet af ugen op til den store søndagsindsamling.

I år skulle de altså have været i marken i hverdagene op til søndag den 26. april, men pga. af usikkerhed om genåbningen, opfordrer Danmarks Naturfredningsforening blot til, at de tilmeldte skoler og dagtilbud samler ind, når de er tilbage, og når det passer dem bedst.

 

FAKTA: Sådan forløber Affaldsindsamlingen 2020

  • Indsamlere kan samle ind allerede nu og indtaste deres resultat på affaldsindsamlingen.dk året ud.
  • Skoler og dagtilbud opfordres til at samle affald, når de er tilbage og det passer ind – de kan også indtaste deres resultat på affaldsindsamlingen.dk.
  • Den officielle indsamlingsdag er rykket til den 19. september.
  • I Facebook-gruppen ”Danmark samler affald” kan man blive en del af den officielle Affaldsindsamlingen-bevægelse og følge med i årets indsamling. I gruppen kan man også få inspiration fra andre indsamlere og dele egne oplevelser.

FAKTA: Affaldsindsamlingen

  • Affaldsindsamlingen har eksisteret siden 2006.
  • I 2019 blev der samlet 156.000 kilo affald, 110.000 dåser og 1.500.000 cigaretskod.
  • I 2019 deltog op mod 200.000 danskere på Affaldsindsamlingen.

Affaldsindsamlingen har siden sin begyndelse indsamlet flere end 1.500.000 dåser – knap 90 procent uden pant.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Affaldsindsamlingen udsat til efteråret – men vi samler allerede nu' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger