Det kommunale køkken for ældremad lukkes

Ole Rørbæk.

Det kommunale køkken for ældremad lukkes

16. april 2020 - kl. 9:18 - af

Det kommunale køkken, som laver mad til mange ældre beboere rundt om i Frederikshavn Kommune står nu over for en endelig lukning. Det vil ske i løbet af 2020 eller primo 2021. Også Handicaprådet og Ældrerådet har accepteret lukningen.

Socialudvalget har nu gennem flere år måttet sande, at der er blevet færre og færre brugere af det kommunale køkken. Ved seneste opgørelse i september 2019 var der 258 brugere – et fald fra 261 blot et par måneder tidligere og 275 brugere ved udgangen af 2018.

”Vi finder, at vi i Socialudvalget har gjort alle mulige krumspring for at sikre køkkenet, men det viser sig, at det desværre ikke lader sig gøre,” forklarer formanden for Socialudvalget, Ole Rørbæk Jensen (Soc.). Han påpeger, at de væsentligste faktorer er, at køkkenet kører med et driftsunderskud på ca. 700.000 kr. årligt, ligesom en renovering til omkring 4 mio. kr. meget snart vil være nødvendig.

”Det er simpelthen ikke muligt at driftsoptimere yderligere, og derfor har vi beklageligvis været nødt til at træffe beslutning om en lukning,” lyder det fra Ole Rørbæk Jensen.

Forud for mødet havde social-, sundheds- og kulturdirektøren indstillet 3 punkter:

Socialudvalget drøfter tre muligheder for levering af madservice: godkendelsesmodellen; samarbejde om madproduktion med anden kommune; udbud af madservice
Socialudvalget sender oplægget til høring i Ældrerådet og Handicaprådet
Socialudvalget genoptager sagen og træffer beslutning om, hvilken mulighed der skal undersøges nærmere.

Det understreges, at der frem til den endelige lukning af køkkenet vil være forsyningssikkerhed af leverancer af mad til de borgere, som er omfattet heraf.

Siden hen kan det så eventuelt være en mulighed, at også mindre, lokale virksomheder kan byde ind på levering af mad.

Køkkenet er placeret på Ankermedet i Skagen. Der er 5 ansatte. Ole Rørbæk Jensen understreger, at man fra Socialudvalgets side er indstillet på at tilbyde dem arbejde inden for det kommunale område, såfremt de måtte ønske det.

Link til dagsordenens punkt 3 side 6 og fremefter:
https://frederikshavn.dk/umbraco/Surface/LocalEsdhPdfSurface/GetAgendaPdf?commId=Socialudvalget%202018-2021&date=15-04-2020%2015.15%20-%2017.30&fileName=Dagsorden%20-%20%C3%85ben.pdf

Tekst: Per Rye

3 kommentarer til “Det kommunale køkken for ældremad lukkes” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Det kommunale køkken for ældremad lukkes”

 • Palle Steffensen.

  Til Ole Rørbæk.
  Hvis der i tide, var påbegyndt et renoveringsarbejde på Ankermedet køkken, var det ikke blevet så dyrt som nu angivet.
  Så kunne vi stadig få en masse glæd af køkkenet – som i øvrigt er meget anerkendt aF beboerne o.a.

 • William Petersen

  Det kommunale køkken på Ankermedet leverer mad til hele kommunen og ikke kun til ældre skagboer, Kim.

 • Kære Borgmester Birgit Stenbak Hansen – 1 April er overstået, kom NU ind i kampen, hva`sker der lige for det socialdemokratiske flertal i Frederikshavn/Skagen Kommune – skal de ældre borgere i Skagen også udsultes og lide endnu mere? Står det så ringe til, at de fremadrettet skal til at optøe/varme tilsendte frosne vakumpakket middager? Jeg er dybt rystet over socialdemokraternes politik overfor de ældre borgere i Skagen – I burde skamme jer – jeg har ikke ord for hvor meget jeg væmmes BSH.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Det kommunale køkken for ældremad lukkes' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger