Status på ny udløbsledning til Skagerrak

Status på ny udløbsledning til Skagerrak

20. april 2020 - kl. 9:24 - af

Frederikshavn Forsyning har igangsat etableringen af ny udløbsledning fra Skagen Renseanlæg til Skagerrak. Entreprenørfirmaet Zøllner har foreløbigt nedgravet ca. 700 meter plastledning i Buttervej og i Højen Fyr Vej. Ledningerne er 80 cm. i diameter og svejses sammen i sektioner, hvorefter de nedgraves. På grund af høj grundvandsstand er det nødvendigt at grundvandssænke, mens nedgravningen finder sted.

I den kommende tid nedgraves de resterende ledninger i Buttervej og i Højen Fyr Vej, og der foretages retablering, så området kommer til at ligne sig selv igen.

Herefter fortsættes med nedgravning af havledningen ud til ca. 1.000 meters afstand fra kysten, hvor udløbet nedgraves på ca. 10-15 meters dybde. Zøllner har indgået aftale med entreprenøren Vesta Fjord om etableringen af ledningen på havet.

Det rådgivende ingeniørfirma Cowi har rådgivet i forbindelse med indledende geografiske og hydrografiske undersøgelser, ansøgninger til de forskellige relevante myndigheder (Frederikshavn Kommune, Kystdirektoratet, Naturstyrelsen mv.), spredningsberegninger samt udarbejdelse af udbudsmateriale.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Status på ny udløbsledning til Skagerrak' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger