Fra i dag kan gravide igen føde hjemme

Illustrationsfoto.

Fra i dag kan gravide igen føde hjemme

1. maj 2020 - kl. 7:01 - af

Fra 1. maj kan jordemødre igen hjÌlpe kvinder med at føde i eget hjem. Grundet udbruddet af COVID-19 har der midlertidigt vÌret lukket for hjemmefødsler siden 24. marts, men nu er det igen muligt at bringe et barn til verden i eget hjem under visse betingelser.

-Det er en rigtig god nyhed, at den positive udvikling i corona-pandemien gør, at vi igen kan tilbyde fødende muligheden for at føde i eget hjem. En fødsel er en stor og glÌdelig begivenhed, og vi ønsker naturligvis at give de fødende de bedst mulige betingelser for at fü en god fødsel, siger regionsrüdsformand Ulla Astman.

Jordemoderen, der er til stede ved hjemmefødslen, vil følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger for hygiejne og brug af vÌrnemidler under fødslen. Anbefalingerne er de samme som ved fødsel pü hospital, og jordemoderen medbringer selv vÌrnemidlerne.

Den gravide skal podes for COVID-19 inden fødslen, og ved mistanke om eller bekrÌftet smitte, skal fødslen foregü pü hospital. For at man kan føde hjemme mü hverken den fødende eller medlemmer af husstanden have symptomer pü COVID-19.

-Man kan være helt tryg ved at føde hjemme – også i coronatider, og vi tager de nødvendige forholdsregler, så det både er trygt for den fødende og for jordemoderen. Med retningslinjerne kan vi skabe de bedst mulige rammer for, at fødslen bliver god og tryg for alle, siger Helle Høy Simonsen Hansen, chefjordemoder på Regionshospital Nordjylland.

Ved spørgsmül kan gravide rette henvendelse til deres fødested eller egen jordemoder i enten Aalborg, Hjørring eller Thisted.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Fra i dag kan gravide igen føde hjemme' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger