Midt i corona-krise – massiv turisme-satsning!

Arkivfoto.

Midt i corona-krise – massiv turisme-satsning!

11. maj 2020 - kl. 8:38 - af

Turistforeningen Turisthus Nord samler aktører i Frederikshavn Kommune i en massiv ekstraordinær satsning, som skal lokke danskerne til at holde sommerferie i Skagen, Sæby og Frederikshavn. Trods corona-krise investerer Turisthus Nord 1,6 millioner kroner i øget markedsføring og synlighed.

– Vores lokale detail- og turisthverv har mistet hele forårets indtjening, og flere virksomheder er økonomisk i knæ. Vi støvsuger derfor alle hjørner for at gøre turisterhvervet i Frederikshavn Kommune synligt med det formål at få flere danske gæster til vores område. Turisthus Nord vil ikke sidde på pengekassen. Pengene skal ud at arbejde NU til fordel for erhvervet, siger direktør René Zeeberg, Turisthus Nord.

Lukkede grænser betyder, at konkurrencen om de danske turister er større end nogensinde. Turisthus Nord har allerede – inden corona-krisen – afsat 2,2 millioner kroner i år til ”almindelig” markedsføring. Nu investeres yderligere 1,6 millioner kroner alene på det danske marked. ”Genstart Erhvervet” hedder initiativet, som har bred opbakning i Frederikshavn Kommune. Nordjyske Bank er en af de store bidragsydere.

– Vi støtter gerne den brede opbakning til vores detail- og turistbranche, som er vigtige for vores landsdel. Os, der bor heroppe, ved jo godt, at Nordjylland er et smørhul, så vi vil gerne medvirke til, at endnu flere danskere oplever vores fantastiske landsdel, siger direktør Claus Andersen, Nordjyske Bank.

Turisthus Nords mål er tiltrække danskere, som søger overnatning på hoteller, campingpladser, sommerhuse og feriecentre, men René Zeeberg vil også gerne have fat i endagsturister med fokus på oplevelser. Det kan være turister, som er i eksempelvis Blokhus, eller en familie, som holder sommerferie hjemme i Aalborg. Nordsjælland, København, Aarhus, Trekantområdet og Nordjylland er udpeget som de vigtigste områder i Turisthus Nords ekstraordinære kampagne.

Turistdirektøren er taknemmelig for erhvervslivets opbakning. 

– Vores branche er i knæ. I den situation er det fantastisk at opleve, hvordan erhvervsliv, banker, foreninger mere flere står skulder ved skulder, roser René Zeeberg.

Fra sit kontor på Sct. Laurentii Vej i Skagen kan regionsdirektør Anders Mortensen, Sparekassen Vendsyssel, tydeligt se, at der mangler turister.

– Derfor var vi heller ikke i tvivl om, at vi skulle finde penge til den ekstraordinære markedsføring. Vi vil vores område det bedste, og vi bliver især glade, når vi løfter i flok, som det er tilfældet her, siger Anders Mortensen.

For René Zeeberg er der ingen tvivl om målet med ”Genstart Erhvervet”.

– Hvis vi sammen lykkes med at tiltrække flere danskere som kompensation for de udenlandske gæster, vil det betyde, at flest mulige virksomheder får mulighed for at komme helskindet gennem krisen, vurderer turistdirektøren.

En kommentar til “Midt i corona-krise – massiv turisme-satsning!” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Midt i corona-krise – massiv turisme-satsning!”

 • Vibeke Christensen

  Vi glæder os til August
  Når Vesterhavet viser tænder
  Hvor strandene igen er tomme
  Hvor vi måske kan trække vejret igen
  Vi glæder os til sommer
  Hvor vi kan gense Skagen igen
  Hvor de kæmpe måger flyver
  Rundt over kutterne i havnen
  Mest af alt glæder vi os til roen, det altid smukke lys, stemning og liv
  Hvis vi må komme igen i år
  Så kommer vi igen

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Midt i corona-krise – massiv turisme-satsning!' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger