Så blev en rollator et “forbrugsgode”

Så blev en rollator et “forbrugsgode”

14. maj 2020 - kl. 9:02 - af

Redaktionen har modtaget dette indlæg fra Kasper Lau, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti.

På socialudvalgsmødet den 13/5 vedtog et flertal nye forringelser af kommunens velfærd indenfor socialområdet.
Det blev nemlig besluttet, at man i kommunen fremover vil betragte hjælpemidler, som f.eks. rollatorer, kugledyner og hårvaskebakker, som forbrugsgoder. Dermed kan kommunen nemlig fremadrettet spare penge, ved at flytte enten hele eller dele af finansieringen, over på vores svækkede borgere, i form af egenbetaling.

Dette er et udtryk for en fortsættelse af de seneste års negative udvikling, hvor man med den ene hånd pålægger borgerne øget egenbetaling, og med den anden hånd fastholder et af verdens højeste skattetryk.

Udviklingen øger risikoen for, at flere borgere udskyder brugen af hjælpemidler, og dermed hurtigere oplever forringelser af deres funktionsniveau, som forårsager en ringere livskvalitet, samt øgede udgifter for samfundet.

Som uddannet Social- og sundhedsassistent så mener jeg også, at beslutningen grundlæggende skader graden af værdighed indenfor området. Alene tanken om, at en døende sengeliggende borger, fremover skal betale for en hårvaskebakke, for at få vasket hår, finder jeg ganske enkelt ikke foreneligt med det danske velfærdssamfund.

Derfor stemte jeg imod beslutningen, og vil samtidig appellere til, at politikere på tværs af partier, rykker sammen og modarbejder den negative udvikling, som ændrer vores velfærdssamfund fundamentalt.

5 kommentarer til “Så blev en rollator et “forbrugsgode”” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

5 kommentarer til “Så blev en rollator et “forbrugsgode””

 • Palle Steffensen.

  Jeg afleverer min rolator, og begynder at kravle, i stedet for.

 • Erik Christiansen

  Det kan i simpelt ikke være bekendt.Det er rigtigt som Kim skriver parkeringsautomater op i hele Frederikshavn kommune hvorfor kun i Skagen

 • Flemming Rasmussen

  Kære Skawboer – I må jo spørge Jeres lokale socialdemokrater, hvad der meningen med galskaben.
  Godt at Kasper Lau DF stemte imod beslutningen på vegne af Dansk Folkeparti byrådsgruppe.

 • Kim Hedemark

  Det er simpelhen så lavsig, at jeg oprigtig væmmes af den socialdemokratiske lokal politik. Hvad med at byrådet også satte parkeringsautomater op i hele Frederikshavn by – det “kunne” måske og jeg mener kun måske, være med til at udligne og finansiere den forkastelige skævvridning som flertallet i byrådet som lægger for dagen og vejen. Jeg håber, Borgmester Birgit S Hansen tager skeen i den anden hånd og tager hånd om de borgere der virkelig er i nød?

 • Jamen var det ikke derfor, vi for mange år siden skulle begynde at spare op til vores pension? (ironi) Så der er noget på “bogen” nu til at købe hjælp for. Det bliver da ikke lettere at være pensionist. Især for de mange som må nøjes med folkepension og evt. lidt fra atp.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Så blev en rollator et “forbrugsgode”' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger