Samarbejde skaber musikalske hilsner

Illustration.

Samarbejde skaber musikalske hilsner

21. maj 2020 - kl. 6:59 - af

Et samarbejde mellem Frederikshavn Kommune, Kappelborg og Musikskolen genopliver de syngende telegrammer, der skal bringe glæde til flere af kommunens borgere

Elever fra Musikskolen Frederikshavn og musikere fra Kulturhus Kappelborg løfter i disse dage humøret hos ældre og andre grupper, der har det svært i denne coronatid. Humørløftet i Frederikshavn Kommune sker gennem den danske sangskat.

– Vi har flere korsangere hos os, der savner at synge sammen med andre, da vi jo ikke kan mødes. Derfor fandt vi på det her initiativ, der både kan bringe glæde til borgerenes hverdag og samtidig give en god mulighed til vores sangere, så de kan få luftet de musikalske talenter, siger Thomas Albæk Jakobsen, der er leder af Musikskolen i Frederikshavn.

Kulturhuset Kappelborg sender også en musiker ud som syngende telegrammer.

– Vi er midt i en tid, der er særlig svær for visse borgere, og gennem det her initiativ øjnede vi en mulighed for at kunne gøre en positiv forskel. Så det støtter vi gladelig op om, fortæller Lars Illum, der er leder af Kulturhus Kappelborg.

Sang under åben himmel

Et syngende telegram begynder ved, at personalet ved hjemmeplejen, aktivitetsområdet, bostøtten og botilbuddet – både privat og kommunalt – kontakter en koordinator, hvis de kender til borgere, der vil have glæde af et opmuntrende, syngende telegram.

– Vi håber virkelig, at det her kommer til at bringe glæde og smil ind i en hverdag, der ellers er meget berørt af de mange hensyn til corona, siger Lars Illum

Når personalet har taget kontakt, sendes to-tre korsangere eller en musiker ud til at optræde foran borgerens hjem. Det syngende telegram leveres på den måde uden, at sangeren kommer ind i borgerens hjem, hvilket sikrer, at man overholder kravene om afstand.

– Det er frivillige korsangere, der stiller op for at skabe glæde i en tid, der er svær for mange. Vores opgave er sådan set bare at sætte dem i kontakt med de borgere, som kan have glæde af et syngende telegram, siger Thomas Albæk Jakobsen.

Det er borgere i hjemmeplejen, fra aktivitetscentrene samt borgere med bostøtte og borgere i botilbud, der kan modtage de syngende telegrammer.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Samarbejde skaber musikalske hilsner' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger