Ålbæk har fået ny miljøgruppe

Foto: Grøn Kommunikation .

Ålbæk har fået ny miljøgruppe

26. maj 2020 - kl. 6:39 - af

Ålbæk har fået en miljøgruppe med navnet Arbejdsgruppen for udvikling af miljø, trafik og turisme i Ålbæk og omegn.

Ålbæk byder på værdifulde naturmæssige rekreative områder, der hurtigt kan spoleres, hvis vi ikke tænker os godt om. Sådan siger en ny miljøgruppe i Ålbæk. Gruppens mål er at arbejde for hele Ålbæk og omegn og gøre det endnu mere attraktivt at være beboer og turist i Ålbækområdet. Det er gruppens opfattelse at fokus ikke alene skal rettes mod, hvad der gavner Skagen, eller Frederikshavn, men også hvad der gavner hele lokalområdet omkring Ålbæk.

Ålbæk er midterbyen mellem de to større byer og hvert år gæstes området af mange turister fra campingpladserne i nærheden, fra sommerhusudlejning og fra lysfartøjer, og det er vigtigt at værne om forskellige grupper, fordi de har stor betydning for handlen i Ålbæk og udviklingen i området.

Stigende interesse for Ålbæk

Arbejdsgruppen er udsprunget af en fortsat voksende flerårig facebookgruppe, der forsøger at pege på de konsekvenser en fortsat udbygning af landevejen mellem Ålbæk og Skagen vil få af konsekvenser. Det er konsekvenser, der ikke kun rammer det lokale sommerhusfolk, men også turismen og dermed det lokale erhvervsliv i Ålbæk.

Der skal være plads til børn og voksne og til at de kan udfolde sig i et trygt og naturskønt område. Det må vi ikke sætte over styr i iveren for at udbygge turismen og komme hurtigt til Skagen, skriver gruppen, der også mener, at et målrettet fokus og helhedssyn på det omgivende miljø, meget vel kan være med til at udbygge helårsturismen i Ålbæk.

Arbejdet er allerede i gang

Det første initiativ, gruppen har taget, er at henvende sig til Center for Trafik og Miljø, Frederikshavn Kommune. Det sker i en meget aktuel sag om udbygning af landevejen. Gruppen ønsker at høre, hvilke tanker afdelingen har i forhold til de miljø- og støjproblemer en udvidelse af landevejen mod nord vil få. Gruppen tager ikke stilling til, om vejen er en god eller dårlig ide, men alene til, hvordan man vil sikre at et større rekreativt område ikke ødelægges, så turismen søger andre veje.

Selv om det er staten, der står for vejprojektet, er det stadig kommunen, der har ansvar for overholdelse af gældende støjgener. I forhold til trafik vil gruppen også se på om indfaldsvejen til Ålbæk fra syd, hvor der i dag er hastighedsbegrænsning i sommerhalvåret på 60 m/t, skal gøres permanent og om byskiltene skal rykkes længere væk fra byen end i dag.

Bred repræsentation

Arbejdsgruppen er repræsenteret af både fastboende, og sommerhusfolket, men vil meget gerne have mange flere med i arbejdet. Derfor påtænker man senere at lave et borgermøde. I øjeblikket udgør miljøgruppen maskinmester og merkonom Christian Guldager, der er fastboende og bor på Ålbækvej, direktør Henrik Andersen, der bor på Græsholmvej midt i Ålbæk, samt Lars Lund, der er fra Rannerød/Hulsig og bor i Ålbæk om sommeren, og om vinteren i Mårslet og ejer af kommunikationsvirksomheden Grøn Kommunikation.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ålbæk har fået ny miljøgruppe' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger