125 personer indstillet til ”Godt Gået”-prisen

Det er Borgmester Birgit Hansen der overrækker prisen.

125 personer indstillet til ”Godt Gået”-prisen

11. juni 2020 - kl. 6:10 - af

Frederikshavn Kommune uddeler årligt ”Godt Gået”-prisen. Ifølge retningslinjerne for uddeling af kommunens hædersbevisning og ”Godt Gået”-prisen skal Folkeoplysningsudvalget beslutte, hvem af de indstillede, der skal modtage prisen, som overrækkes af borgmesteren.

Der er i år indstillet ikke færre end 125 personer fordelt på 12 foreninger til ”Godt Gået”-prisen. Folkeoplysningsudvalget skal på dets møde i dag,  den 11. juni beslutte, hvem der skal modtage hædersprisen.

Prisen kan tildeles individuelle præstationer, holdpræstationer af foreninger og grupper, der er hjemhørende i Frederikshavn Kommune. Alle borgere, foreninger, institutioner eller organisationer i kommunen kan indstille til ”Godt Gået”-prisen.

Den/de indstillede skal det foregående år have vundet et officielt dansk- eller jysk mesterskab, være udtaget til landshold eller tilsvarende repræsentative hold, have vundet et andet tilsvarende højt rangeret mesterskab, have markeret sig nationalt og eller internationalt i et eller flere arrangementer, stævner og lignende, have gjort en særlig indsats, som markerer Frederikshavn Kommune nationalt og/eller internationalt.

Folkeoplysningsudvalget skal ligeledes uddele 2 hædersbevisninger. Disse uddeles af formandskabet i Folkeoplysningsudvalget. Hædersbevisningerne er ”Årets individuelle præstation” og ” Årets bedste hold”.

Frederikshavn Kommune uddeler i alt 4 hædersbevisninger én gang om året: ”Årets individuelle præstation”, ”Årets bedste hold”, ”Årets bedste lederpræstation” samt ”Årets kulturtalent” inden for oplevelse/design.

Hædersbevisningerne tildeles efter indstilling fra borgere, foreninger, institutioner eller organisationer. Folkeoplysningsudvalget træffer beslutning om, hvem der tildeles priserne for ”Årets individuelle præstation” og ”Årets bedste hold”. Priserne uddeles af formandsskabet i Folkeoplysningsudvalget. Kultur- og fritidsudvalget træffer beslutning om hvem der tildeles priserne for ”Årets bedste lederpræstation” og ”årets kulturtalent”. Disse priser uddeles af formandsskabet i Kultur- og Fritidsudvalget.

Alle borgere, foreninger, institutioner eller organisationer i Frederikshavn Kommune er berettiget til at indstille til ”Godt Gået” priser og hædersbevisningerne.

Tekst: Per Rye

3 kommentarer til “125 personer indstillet til ”Godt Gået”-prisen” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “125 personer indstillet til ”Godt Gået”-prisen”

 • Michael Egelund (WebRedaktør)

  Hej Morten

  Tak fordi du gjorde mig opmærksom på det. CPR Nummeret er fjernet og skribenten har fået det påtalt.

  Michael – Webredaktør.

 • Tænker at det ikke er god praksis at angive andre folks CPR-nummer i offentlig tilgængelige tråde…

 • Borgmester Birgit Hansen. Der er ikke fejet noget ind under gulvtæppet siges det, men Min Moder fik et stort AFSLAG eller blev ikke engang vurderet. Jeg vil endnu engang indstille vores moder Kirsten Hedemark (KH) til godt gået anerkendelse igen – bedre sent end aldrig.

  KH er 80 år gammel idag, dengang 78 år, (23.10.1939) og er mor til 4 børn og 6 børnebørn. KH bor alene i lejet lejlighed i Skagen og hun klarer sig selv i hjemmet, dog med 1 times rengøringshjælp hver 14 dag, bruger ikke hjælpemidler fra det offentlige, på trods af en svær kol.

  KH har dagligt sin gang på plejehjemmet Lindevej i Skagen hvor hendes lillebror Peter Hedemark bor. Peter lider af parkinsons syndromet og er samtidig hjerneskadet efter et trafik uheld. Her søger KH for alle de daglige fornødenheder, såsom indkøb, økonomi, lidt rengøring, mm. som plejehjemmet ikke har ressourcer og tid til – også den dag idag sørger KHG for sin lillebror, på trods af covid 19.

  KH har i de sidste 25 år været i Blå Kors Skagen som frivillig medarbejder og i de senere år som souschef. KH arbejdsopgaver er mangfoldige i Blå Kors; Bl.a deltager KH dagligt i bl.a tøjsorteringen, priser og hænger nyt tøj op i genbrugsbutikken, laver kaffe og gør kassen klar til personalet, tager i banken med gårdagens omsætning, lærer nye frivillige op, deltager på 1 dags kususer indenfor Blå Kors, hun har altid et lyttende øre og tager sig altid tid til de frivillige i butikken hvis de har brug for hjælp eller bare et klem. For KH er et TAK nok, for i hendes verden er der ingen mennesker der skal mangle noget, uanset om det så var hendes sidste krone, vil hun hellere selv undvære. KH er værdsat af alle i Blå Kors.

  I sommeren 2017 henvender Jim Christensen, fra Middelfart sig til Blå kors i Skagen om hjælp. Jim Christensen var ankommet til Skagen uden penge eller tøj, pga. at han havde nogen store sociale problemer med i rygsækken fra hans bagland. Jim Christensen er født med en spastisk lammelse, stammer meget, spinkel af natur, en godhjertet og godtroende person, som hverken er narkoman eller alkoholiker, bare et stakkels sølle menneske som har brug for hjælp og omsorg.

  KH som var i Blå Kors den sommerdag i 2017 hvor Jim Christensen mødte personligt op i butikken på Chr. X`s.vej. Jim Christensen fortæller KH, at han havde sovet på gulvet i Skagens auktionshal i nogle dage og at han var meget bange for at være der, især om natten.

  KH tilbød Jim varmt tøj, mad og varmt kaffe før end han fik sat sig ned. Efter en snak med Jim på kontoret, tog KH telefonisk kontakt til lederen for Blå Kors i Skagen (Laila Schmidt), hvor de indbyrdes aftalte at Jim kunne sove i Blå Kors affalsskur, intil der fandtes en løsning på Jim`s problem. Inden KH tog hjem den dag, fik Jim Christensen 100,- kr af hendes egen lomme til lidt mad for resten af dagen.

  Dag 2 ankommer KH i butikken med lidt morgenbrød, som Jim Christensen kunne få til kaffen. En cykel og madras bliver også stillet til rådighed for Jim Christensen – KH giver Jim en lille skilling så han kunne få sig et bad og noget rent tøj på i Skagens svømmehal. Jim var efterfølgende utrolig glad og udstrålte større glæde og selvtilfredshed.

  Dag 3 ankommer KH igen med morgenbrød til Jim, men op på dagen får KH en besked at Jim ikke længere måtte være der. KH tager derfor Jim Christensen under sine egne vinger, når det ikke kunne være anderledes og tilbyder Jim, at han kunne bo hos hende, indtil hun selv havde fundet en løsning for ham.

  Dag 5 tager KH telefonisk kontakt til Frederikshavn Kommune for at spørge hvad man kunne gøre i denne situation. En ansat fra Frederikshavn Kommune udtaler, at KH måtte tage kontakt til Jim Christensen`s hjemstavns kommune, da Frederikshavn Kommune desværre ikke havde nogen akutte væresteder.

  Dag 7 tager KH telefonisk kontakt til Blå Kors Hjemmet i Hobro og taler med Socialkonsulent Marianne Dyrby Nielsen på tlf om de kunne hjælpe Jim Christensen. Marianne Dyrby Nielsen oplyser, at Blå Kors Hjemmet i Hobro er overbelagt og at de slet intet kunne gøre for at hjælpe Jim Christensen, med den begrundelse at det koster penge, at drive hjemmet. Men foreslog istedet KH, at kontakte Sand (De hjemløses rganisation), som måske bedre kunne hjælpe.

  Dag 10 tager KH kontakt til Middelfart Kommune for at høre om de kunne hjælpe? Det eneste sagsbehandleren kunne gøre var, at Jim Christensen selv skulle møde op på Middelfart Kommune og i fællesskab med Jim`s sagsbehandler finde en fornuftig løsning på alle hans problemer. KH orienterede sagsbehandler om hvordan Jim Christensen havde haft det de sidste 14 dage i Skagen. Sagsbehandlere som naturligvis ikke kunne udtale sig om Jim, var utrolig henrykt over at der stadig findes den slags mennersker i Danmark.

  Dag 14 køre KH – Jim Christensen tilbage til Middelfart i rent tøj, lidt mønt på hånden og en ny telefon med taletidskort. Jim takkede KH for gratis kost og logi de sidste 14 dage, KH svarede, at det ikke er noget at Takke for. I den Efterfølgende tid holdt Jim Christensen kontakten til KH både telefonisk og på facebook som venner. Jim fortalte at han havde det rigtig godt nu, men det er efterhånden længe siden nu og den dag idag.

  Jeg håber i vil se positivt på min anbefaling af Kirsten Hedemark og jeg håber KH vil komme i betragtning til prisen, det fortjener KH i den grad.

  Borgmester Birgit Hansen – hvor svært kan et simpelt TAK være, selvom det er 3 år for sent?

  Kim

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af '125 personer indstillet til ”Godt Gået”-prisen' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger