Debuterer som børnebogs-illustrator

Debuterer som børnebogs-illustrator

4. juli 2020 - kl. 6:50 - af

Den 11. juli debuterer billed- og glaskunstner Christine Høj Kähler Bilde fra Aalbæk som børnebogs-illustrator. Det sker med eventyret ”Den smilende Kamel kommer til søen”. Der er bogreception på udgivelsesdagen hos boghandleren Kon-Tur på torvet i Sæby kl. 11-12.30. Her kan man møde både forfatter og illustrator. Og man kan møde Christine Høj Kähler Bilde til Markedsdage på Centralvej i Aalbæk – lørdag den 18.7., 25.8. og 1.8.

Christine Høj Kähler Bilde har lavet i alt 13 illustrationer til ”Den smilende Kamel kommer til søen”. Det er søde og sjove og også kærlige ”portrætter”, hun har tegnet og malet af bogens karakterer – ikke mindst Den smilende Kamel, men også Madam And, hr. Kronhjort, hr. Ugle, frk. Svane, hr. Laks, hr. Råbuk og alle dådyr- og rådyrlammene og mange flere dyr. Der er også hr. Skovtrold, som det meste af bogen ligger og snorker højlydt i sin hule inde i kæmpestenen i Sæbygård Skov, men som heldigvis vågner op til dåd, så bogen kan få en lykkelig slutning.

  • Det har været en sjov og spændende, men også udfordrende opgave at arbejde med illustrationerne til bogen. Det har været inspirerende at arbejde så tæt sammen med en forfatter og at få indblik i, hvordan en bog bliver til, og hvad det kræver, f.eks. af forside-illustrationen. Det er meget tilfredsstillende at se, hvordan tekst og illustrationer kommer til at gå op i en højere enhed, fortæller Christine Høj Kähler Bilde, som gerne vil illustrere flere børnebøger. Hun uddyber:
  • Til denne opgave har jeg arbejdet i andre materialer, end jeg plejer, nemlig papir og tusch. Desuden er karaktererne i bogen dyr. Og modsat et maleri, så er der handling og også udvikling i en bog, både af karaktererne og af selve den historie, bogen fortæller.

Christine Høj Kähler Bilde er kendt som glas- og billedkunstner, bl.a. med malerier med motiver fra naturen omkring Aalbæk og fra Aalbæk Havn. Hun har kunstværksted og butik på hjemadressen og sælger desuden sin glaskunst i butikker i Frederikshavn, Aalbæk og Skagen. Blandt andet på Galleri Grenen/Grenen Kunstmuseum, hos Blomsterbinderiet i Frederikshavn og i Aalbæk hos Blomsterhuset Sløjfen, Ries Keramik og Aalbæk Ny Turistforening.

Christine Høj Kähler Bilde er uddannet folkeskolelærer med billedkunst som fag, men har i en årrække beskæftiget sig fuldtids som billed- og glaskunstner. Hun bliver ofte inspireret af naturen og landskabet omkring sig. I 2019 lavede hun Aalbæk-plakaten. Hun har bl.a. også lavet tegninger til Aalbæk-vinen, akvareller til kirkebladet og illustrationer til bogen ”Farmeren 2”. Nu kan hun føje børnebogs-illustrator på sit cv.

Et eventyr for børn og barnlige sjæle

”Den smilende Kamel kommer til søen” er skrevet af Ann Bilde, som først og fremmest er kendt som forfatter til en række dokumentarbøger og spændingsromaner. Det er hendes første børnebog, men den syvende bog fra hendes hånd.

  • Udgangspunktet for alle mine bøger er altid noget, jeg har på hjerte. Noget, som jeg synes, er vigtigt at gøre opmærksom på. Dernæst er det min opgave som forfatter at finde ud af, hvordan jeg kan fortælle netop den historie bedst muligt. Denne bog ville skrives som en børnebog, fortæller Ann Bilde.

”Den smilende Kamel kommer til søen” er en sød og sjov fortælling for børn og barnlige sjæle og andre voksne. Den foregår ved en sø i den idylliske bøgeskov, Sæbygård Skov. Skovens dyr lever i fred og fordragelighed og nyder livet ved søen – lige indtil en rovfugl og en slange dukker op i paradiset og skaber bøvl og ballade, fordi de vil have magten over de andre dyr. Mange gode dyr kommer i klemme, særligt kamelen, som helt mutters alene er vandret væk fra krigen i sandørkenen og hele den lange vej til søen.

Gavner og fornøjer

Eventyr har ofte to lag – et for børn og et mere alvorligt og dybere lag for voksne læsere.

  • Mine bøger tager alle udgangspunkt i virkeligheden. Denne kan læses som et forsvar for frihed, lighed og demokrati – og et opråb imod fascisme, krig og undertrykkelse. Men først og fremmest håber jeg, at børn og voksne vil grine og more sig sammen – både over det finurlige eventyrsprog, karaktererne og de sjove illustrationer, siger Ann Bilde.

Hun har tidligere udgivet voksen-eventyret ”Kvinden med den smukke have”. Det blev betegnet som ”H.C. Andersensk” og fremhævet for dets humor og billedrige sprog. Fra JyllandsPostens anmelder Sauerberg har hun også fået ros for, at hun evner den vanskelige balancekunst med både at ”gavne og fornøje”.

Ann Bilde er opvokset i Fiskerklyngen i Frederikshavn. Efter at have studeret i Århus boede hun på Fanø og i Hjerting i 25 år, før hun i 2014 vendte hjem til Vendsyssel. Hun er cand.mag., freelancejournalist og forfatter. Hun debuterede i år 2000 på Borgens Forlag og har for nylig fejret sit 20-års jubilæum som forfatter. Det er foreløbig blevet til syv bogudgivelser og en lang række bidrag i antologier mv., senest ”Danish Haiku Today” (2019), hvor en canadisk anmelder fremhæver, at ”Bilde finds success”. Hun har bl.a. også bidraget til ”Der er et herligt Land – det kaldes poesien” med digte inspireret af H.C. Andersens papirklip.

Bogen er trykt på Sindal Grafisk, der drives af tredje generation af Bilde-familien, og som til november kan fejre 100-års jubilæum. Erik Bilde har lavet bogens grafiske arbejde.

”Den smilende Kamel kommer til søen” udkommer 11.7.

Vejledende pris: 200,- inkl. moms.

ISBN.NR.: 978-87-91564-10-9

Foto: Soraya Khan

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Debuterer som børnebogs-illustrator' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger