Ny udstilling viser arkitekturens skjulte hensigter

Ny udstilling viser arkitekturens skjulte hensigter

4. juli 2020 - kl. 7:00 - af

Oplev, hvordan arkitektur kan hindre en bestemt adfærd og vær med til at diskutere den måde hvorpå vi bygger by. Udstillingen ” Arkitektur – Byer – Mennesker: En kritisk udstilling om bæredygtighed” bliver vist i Skagen på torvet ved kulturhus Kappelborg hen over sommeren.

Forskere og studerende fra Arkitektur og Design på Aalborg Universitet ønsker at skabe offentlig debat om fremtidens bæredygtige by med en ny sommerudstilling i Skagen.

Udstillingen sætter mennesket i centrum og ønsker at diskutere, hvordan vi udvikler fremtidens by til, for og sammen med mennesker. Udstillingen viser bl.a. eksempler på hvordan arkitektur kan være socialt ekskluderende, og her vil begrebet Dark Design blive belyst igennem en byrumsinstallation bestående af bænke som er umulige eller i hvert fald svære at ligge på. Derudover sætter udstillingen fokus på byens og arkitekturens kvaliteter eller mangel på sammen igennem et studie af den nye Århus-bydel Århus Ø.

De besøgende opfordres til at tage kritisk stilling til byen: hvordan kan arkitektur og byrummet påvirke det enkelte menneske, grupper og mobiliteten i samfundet? Udstillingen viser også eksempler på hvordan vi i den grønne omstilling må gentænke brugen af materialer når vi skaber arkitektur. Et eksempel er nogle studerendes forslag til AGF’s nye stadion, bygget udelukkende i træ, hvor udstillingen viser en detaljemodel af stadionets store tagkonstruktion. Et forslag til en børneinstitution for børn med og uden ADHD samt en social transformation af et byggeri i Gellerup indgår også i udstillingen.

Hans Jørgen Andersen, institutleder på AAU, har taget initiativ til udstillingen og glæder sig til at vise danskerne den viden, som forskere og studerende har oparbejdet omkring bæredygtighed, by og arkitektur.

”Vi vil gerne skabe debat om, hvordan vi i fremtiden skal bo og leve, og hvilken bedre anledning end at tage ud i sommerlandet og møde danskerne i byens rum og vi er meget glade for at Kulturhuset Kappelborg har medvirket til at dette kan lykkedes, udtaler han.

Udstillingen er et eksempel på, hvordan forskere og studerende arbejder kritisk og kreativt med aktuelle problemstillinger og skaber innovative løsninger. Udstillingen sætter således behovet for grønnere løsninger og social inklusion til debat, ved at vise nye løsninger der reducerer CO2 aftrykket samt højner den sociale og økonomiske bæredygtighed.

Se udstillingen ved Kulturhus Kappelborg i ugerne 27 – 33.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Ny udstilling viser arkitekturens skjulte hensigter' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger