Nej til udlejning af liggestole på Sønderstrand

Arkivfoto.

Nej til udlejning af liggestole på Sønderstrand

5. juli 2020 - kl. 5:40 - af

Frederikshavn Kommune har i perioden 2013-2018 hvert år udlejet et areal på Sønderstrand i Skagen til liggestole og parasoller. I 2019 besluttede Teknisk Udvalg at inddrage tilladelsen til denne udlejning.

Den hidtidige udlejer af liggestole og parasoller har primo juni 2020 bedt om at få sagen politisk vurderet på ny. Derfor holdt Teknisk Udvalg forleden ekstraordinært møde om eventuel udlejning af liggestole på Sønderstrand.

Skagen Sønderstrand er omfattet af en landskabsfredning fra 1996, ifølge hvilken der ikke må opstilles skure, boder eller lignende.

Udlejeren af liggestolene ønsker opstabling af liggestolene på stranden om natten, eller alternativt et skur at sætte liggestole m.v. ind i. Opbevaring af liggestolene på stranden eller lige ovenfor om natten vil kræve en dispensation fra Fredningsnævnet. I 2016 afslog Fredningsnævnet for Nordjylland at lade liggestolene opmagasinere opstablet på arealet om natten. Hidtidige lejeaftaler har derfor foreskrevet, at liggestolene skal fjernes fra arealet om natten.

I 2017 og 2018 har udlejeren ikke levet op til lejeaftalens vilkår om at fjerne liggestolene fra arealet om natten trods kommunens påbud herom. På den baggrund ønskede Teknisk Udvalg i 2019 ikke at foretage udlejning af det kommunale areal til brug for liggestole.

I processen omkring Masterplan for Fremtidens Strande har Strandforum Nord tilkendegivet, at man ikke ønsker udlejning af liggestole på Skagen Sønderstrand.

Kommunaldirektøren indstillede forud for mødet, at Teknisk Udvalg afslår at ændre udlejningsvilkårene for udlejning af liggestole og fastholder de eksisterende vilkår.

Et flertal af udvalgets medlemmer ønsker ikke at give tilladelse til liggestole på Sønderstrand. Bent H. Pedersen (A) ønsker dog at tiltræde indstillingen. De øvrige medlemmer af Teksnisk udvalg er: formand Karsten Thomsen (A), Flemming Rasmussen (DF), Karl Falden (A), Kenneth Bergen (A), Helle Skovgaard Mortensen (A) samt Jens Borup (V).

 

Tekst: Per Rye

En kommentar til “Nej til udlejning af liggestole på Sønderstrand” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

En kommentar til “Nej til udlejning af liggestole på Sønderstrand”

  • Jakob Levesen

    Super, at man går imod den slags og at man reagerer prompte overfor slendrian – at udlejer ikke gad tage stolene ind om aftenen trods påbud herom.

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Nej til udlejning af liggestole på Sønderstrand' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger