Hanne Abildgaard Jensen fylder lørdag 60 år

Hanne med barnebarnet Severin på armen.

Hanne Abildgaard Jensen fylder lørdag 60 år

8. juli 2020 - kl. 5:40 - af

Hanne er født i Odense, men flyttede til Skagen som 5 årig, da faderen havde fået job som ølkusk, hos Poul Saxberg i Skagen. Hanne voksede op på Hedevej 11 i Skagen, som en populær legekammerat blandt de mange børn i kvarteret. Her boede hun i 15 år. Der blev kørt Puch Maxi i røde træsko og røget cigaretter. Det blev endda til en sprængning af familiens drivhus. Det blev til 10 års skolegang på Kappelborg Skolen. Efter en tur på S.A. Fisk, blev Hanne uddannet til, både at lodde og svejse, med henblik på job hos Eskofot, der dog ikke nåede at blive aktuelt.

Hanne havde en dejlig tid som sanitetslotte i det lokale Hær-Hjemmeværn Kompagni 1101 som holdt til på Flyvestation Skagen. Øvelser, ture på Skydebanen og gode kompagnifester, Hanne tog det hele med.

I 1980 valgte hun, at flytte med kæresten til Aalborg, da denne havde startet en militær karriere i Flyvevåbnet. Det blev til en ejerlejlighed på 47 kvadratmeter i Reberbanegade, udstyret med alkover. Hanne fik straks arbejde hos MARINA SEAFOOD.

I 1983 flyttede parret til Vadum, og købte et specialdesignet fremtidshus, som kærestens bedstefar døbte ”VALHALLA”. Hanne skiftede nu job til firmaet HEIDELBERG, som bl.a. fremstillede dressing. Der blev bygget til huset, og i 1987 kom sønnen Christian til verden. I 1990 var det tid til 2 x 30 års fødselsdag, og bryllup i Vadum kirke, med overflyvning af 4 stk. F-16. Hanne skiftede nu branche, og havde en periode på Plejehjemmet Solvang i Vadum. Manden havde nu fået kontrakt til sit 60. tyvende år, og skulle gøre tjeneste på Flyvestation Skagen. Familien flyttede nu hjem til Skagen, hvor Hanne startede på det første hold, som skulle uddannes på Sundhedsskolen i Hammer Bakker. I 1994 oplevede mor og søn, at besøge manden som gjorde militærtjeneste på Færøerne. Hanne oplevede også som pårørende, en tur til NATO- Hovedkvarteret i Bruxelles.

I 1997 kom datteren Olivia til verden. Familiens bolig blev valgt sådan, at børnenes skole var placeret i baghaven. Hannes pleje- karriere startede med en periode som cyklende plejer, efterfulgt af en ansættelse på Skagen Plejehjem. I 1997 blev det så til en ansættelse på det næsten nye demensafsnit Drachmannsvænget i Skagen. Her er Hanne på 24. år fast aftenvagt. Hanne er kendt for altid, at sige sin mening til alle. Med 23 års erfaring i det meget specielle fag, har hun ret meget fagligt med i rygsækken, suppleret med mange relevante kurser. Kommer der en nyuddannet ”Assistent” direkte fra Skolen, og agerer overlæge, så er det helt sikkert, at Hanne lige markerer hvordan tingene skal køre, for at sikre rolige omgivelser for beboerne. Hanne bekymrer sig om sine ”borgere” 7 dage om ugen. Det hænder, at Hanne vælger at rykke ud i både ferier og fridage, hvis en ”borger” ikke vil barberes, i bad, eller er gået en tur uanmeldt. Ofte står især de mandlige beboere og venter på et kram ude på p-pladsen, når Hanne møder. Hanne tager ofte initiativet til, at søge om et TV til fælleslokaler, havemøbler, eller knaskasser til Jul med slik og småkager til beboerne. Det sker også, at der køres rundt på fridage, og købes tøj eller plejemidler til beboerne.

Sønnen Christian er gået i faderens fodspor som professionel soldat, og har været udsendt flere gange til verdens brændpunkter, hvilket har givet søvnløse nætter til Hanne. Christian bor i Hjallerup, og har skænket 4 frække børnebørn, alle drenge.

Olivia og faderen har i 6 år haft deres eget familiedansehold med 43 teenagepiger. Hanne havde fornøjelsen de sidste år, at være medhjælper, og rejse med rundt til opvisninger. Hanne holder af, at rejse til sydens sol.

Olivia er netop flyttet ind i nabohuset i Skagen, og har varslet endnu et barnebarn, også en dreng med ankomst midt i juli.

Dagen fejres i den hjemmedesignede have.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Hanne Abildgaard Jensen fylder lørdag 60 år' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger