Vi skal passe på miljøet – også i krisetider

Vi skal passe på miljøet – også i krisetider

17. juli 2020 - kl. 8:05 - af

TV2 Nords historie om undervands-rengøring af skibe ud for Aalbæk Bugt har vakt stor undring hos byrådskandidat Thomas Jensen (K) og Europaparlamentsmedlem Pernille Weiss (K). Pga. manglende ordrer ligger mange skibe nemlig og venter på ordrer i Aalbæk Bugt syd for Skagen. Mens de ligger her benyttes chancen for at rengøre skibenes skrog. Men udfordringen ligger i, at skibene rengøres under vandet, som kan have stor skade for undervandsmiljøet.

”Vi skal ikke bare læne os tilbage og acceptere, at havet fyldes med gift. Heller ikke pga. Corona,” lyder det fra de to konservative politikere.
I en kommune med så stor kyststrækning kan det have vidtrækkende konsekvenser med forurening af havmiljøet. Ikke kun i nærmiljøet men også på Læsø, Anholt og langs de danske kyster vil konsekvenserne kunne mærkes.

”Vi har både fiskeri, turisme og miljøet i al almindelighed at tage vare på. Derfor går det simpelthen ikke, at vi ser stille til. Vi skal have råbt systemet op, så der kan komme handling bag ord,” forklarer Thomas Jensen.

Thomas Jensen bakkes desuden op af spidskandidat til kommunalvalget for Konservative, John Lamp Henriksen, som udtaler ”Det er en vigtig sag for vores kommune, som vi skal følge til dørs.”

På baggrund af dette har Pernille Weiss tidligere i denne uge rettet henvendelse til Europa-Kommissionen ved at stille spørgsmål henvendt til miljøkommissæren. Ved at tage skibene i tørdok, som anbefalingerne lyder fra IMO (International Maritime Organisation), vil det forurenede vand nemlig blive opsamlet og renset.

”Når der er anbefalinger fra IMO om at gennemføre rengøring af skibe i tørdok, og det så gennemføres i så høj grad under vandet med fare for at sprede giftige stoffer, som ødelægger biodiversiteten, skal vi være vakse ved havelågen,” siger Pernille og fortsætter:

”Jeg insisterer på, at vi passer på vores miljø – også i krisetider.”

3 kommentarer til “Vi skal passe på miljøet – også i krisetider” under annoncerne.

Kommentarer
Anbefal via e-mail

3 kommentarer til “Vi skal passe på miljøet – også i krisetider”

 • Evald Lynggaard

  Jeg har fisket i den indre del af Ålbæk Bugt gennem mange år, oftest med godt held. De sidste 6-7 år er det blevet vanskeligere; de sidste 3-4 år har der stort set ikke været fisk at fange. Det er sandsynligvis miljøproblemer, forårsaget af de omtalte bundrensning af skibene.
  Men et er, hvad vi kan mene. Vi har brug for at myndighederne kommer frem med ansvarlighed og forklarer hvad årsagerne er til problemerne.
  Politikerne bør ligeledes fortælle hvad de gør for at sikre bedre vand i Ålbæk bugt.

 • Jeg er helt enig i de synspunkter der kommer frem her og rigtig godt, at der er nogle der er opmærksom på det. Det er rigtig at fladfiskeriet er gået stærkt tilbage og ingen kan give en årsag. Det må være forholdsvis simpel at kunne tage nogle vandprøver nær skibene og i badevandet. Håber Miljømyndighederne kommer på banen.

 • Henrik schwartz

  Det er godt, at bliver sat fokus på dette problem.
  Men så længe, at det kun er en anbefaling og ikke et krav, at bundrensning skal foregå i tørdok, vil rederierne jo nok af økonomiske årsager blive ved med den forurenende praksis.
  Og er det i øvrigt undersøgt, hvad der bliver udledt fra de skibe, der ligger på red?
  Det er jo lidt interessant, at antallet af fladfisk er faldet drastisk de sidste 3-4 år samtidig med, at antallet af skibe på reden ud for Skagen er steget…..

Der er lukket for nye kommentarer...

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Vi skal passe på miljøet - også i krisetider' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
© 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger