Skagenssymfoni, remix og P2 koncert

Skagenssymfoni, remix og P2 koncert

23. juli 2020 - kl. 10:44 - af

Skagensmaleren P. S. Krøyer fejrede hvert ür den 23. juli sin fødselsdag med musik i haven ved atelieret i Byfogedskoven i Skagen. I ür bliver fødselsdagen fejret med udgivelsen af komponisten Hans Sydows Skagenssymfoni, en musikalsk genfortÌlling af historien om Skagenskomponisterne.

FødselsdagsgÌsterne er ingen ringere end komponisterne Hakon Børresen, Carl Nielsen, Hugo Alfven og Edvard Grieg, som alle har spillet pü Krøyers Erard flygel.
Skagenssymfoni starter og slutter med Sydows Skagensvals og baseres iøvrigt pü ledemotiver af skagenskomponisterne, indspillet af Sydow pü Krøyers flygel ved en koncert pü Skagens Museum i 2018.

Lyden af hav, vind og fugle, optaget omkring Klitgürden i Skagen, underbygger ledemotiverne og giver et musikalsk billede af naturen som inspiration for komponisterne. Edvard Grieg spillede Solveigs sang pü flyglet, mens Krøyer malede ham i 1899. Carl Nielsen spillede uddrag af sin opera Maskerade pü flyglet til Krøyers fødselsdag i Skagen i 1906. Hugo Alfvens Midsommarvaka blev komponeret pü flyglet i Krøyers atelier i Skagen i 1905 , mens Evert Taube sprang ud som visesanger i Skagen i 1919. Komponisten Hakon Børresen arvede flyglet og skrev den Marche Funèbre, der blev spillet til Krøyers begravelse i 1909.

Udover at spille pü Krøyers flygel spiller Hans Sydow ogsü pü orglet i Skagen Kirke, endvidere medvirker violinisten Anne Eltard, klarinettisten og saxofonisten Christian Vuust, samt bassisten Anton Johannes Hejl. Som optakt til fødselsdagen udkom Carl Sydows remix af Hans Sydows Skagensvals den 16. juli. Skagenssymfoni udkommer pü Krøyers fødselsdag den 23. juli og kan om aftenen høres som P2 koncert. Herefter er den tilgÌngelig som digitalt album, der hvor du plejer at
streame eller downloade din musik.

Lyt til preview af udgivelserne:

https://promo.theorchard.com/4ixoLowjoyGClsbE4Gsf
https://promo.theorchard.com/4fJ4NZW594U20kdwrDBU

1. PRÆLUDIUM (Skagensvals på Krøyers flygel)
2. BØRRESENS ERINDRING (baseret pü et tema af Hakon Børresen)
3. ALFVENS EVIGT SPILLENDE ORGEL (improvisation over et tekstcitat af Hugo Alfven)
4. CARLSVOGNEN (baseret pĂĽ et tema af Carl Nielsen)
5. ORGLET DANSER (Skagensvals pĂĽ orglet i Skagen Kirke)
6. GRIEGS VINTER OG VÅR (baseret på et tema af Edvard Grieg)
7. TAUBE FRYGTER IKKE HAVET (baseret pĂĽ et tema af Hugo Alfven og Evert Taube)
8. POSTLUDIUM (Skagensvals pü Krøyers flygel)

Skagenssymfoni er komponeret og produceret af Hans Sydow. Remixet af Skagensvals er lavet af Carl Sydow. De musikalske citater af Hakon Børresen bruges med tilladelse af Anne Birgitte Dittmer.
Wilhelm Hansen har givet tilladelse til at citere Hugo Alfven. Skagenssymfoni er støttet af DJBFA og KODA. Coverdesign: Christina Ann Sydow. Tak til Martin Bigum, Klitgürden, Skagens Kunstmuseer og Skagen Kirke.

Anbefal via e-mail Anbefal via e-mail

Anbefal artiklen via e-mail

Email en kopi af 'Skagenssymfoni, remix og P2 koncert' til en bekendt

E-Mail Image Verification

Loading ... Loading ...
Š 2007-2024 SkagensAvis.dk - lokale nyheder fra Skagen

Vidste du at vi har en udgave
af avisen der er optimeret til

Cookie-indstillinger